duminică, 24 septembrie 2023

Multe greșeli în defensiva oaspeților și Progresul câștigă detașat

Progresul Drăgănești - A.F.C. Bãneşti 4-1 (2-1)



Una dintre partidele interesante ale etapei cu numărul 8  s-a consumat la Drăgănești, acolo unde AFC Bănești a părăsit terenul învinsă cu 4-1, în fața localnicilor de Progresul. În prima repriză ambele formații au încercat să-și impună posesia însă jocul a crescut în spectacol după minutul 32, atunci când Ionuț Burchi, bine găsit de Huza, de la 16 metri l-a învins pe Tudor cu un șut la colțul lung care în prealabil  a ”mușcat” și bara laterală. Bucuria oaspeților a fost de scurtă durată și George Oprea (`34), nemarcat, aduce egalarea cu o reluare din 6 metri. Fără replică, vizitatorii se văd conduși două minute mai târziu, Popescu speculând o greșeală a defensivei băneștene cu un șut plasat pe jos de la 8 metri, pe lângă Robert Marin. După pauză, elevii lui Mihai Negreanu au au încercat să revină pe tabelă dar cei care au făcut-o au fost frații Oprea (`65). Aceștia au profitat de o nouă greșeală a unui fundaș din Bănești și Ionuț Oprea a reluat din 6 metri cu multă siguranță în plasa porții adverse. Dacă șutul lui Condrea (`68) a produs ceva emoții, gazdele au lovit din nou prin Avram (`71) în fața unei apărări debusolate. Așadar, o înfrângere surprinzătoare a echipei băneștene pe fondul unor mari greșeli în defensivă.

► Progresul: Tudor (cpt) - Țurlea, Nincă, A. Burchi, Crăciun, Badea, Stancu, Savu, Popescu, I. Oprea, G. Oprea. Au mai jucat: C. Marin, Pîrvu, Avram și Fieraru.

Antrenor: Daniel Toader

► A.F.C. Bănești: R. Marin - Socet, Banu, Cuţitoiu, Grigore, I. Burchi, Jitaru (cpt), Nae, Petrescu, Huza, Gheorghe. Au mai jucat: Irimescu, Manole, Albina, Condrea și Spurcaciu.

Antrenor: Mihai Negreanu

Pentru iubitorii fotbalului din Bănești urmează un joc de atracție în care favoriții lor vor primi vizita echipei CSO Băicoi, una dintre principalele pretendente la promovare.

Ionuț Crăciun (jucător Progresul):

”Am obținut o victorie meritată care vine să confirme că suntem o echipă nou promovată cu un joc fără presiune. Chiar dacă ne-au deranjat unele aprecieri făcute la adresa noastră în ultima perioadă de timp, noi încercăm la fiecare meci să jucăm un fotbal plăcut ochiului și ne bucurăm că până acum am reușit câteva rezultate remarcabile”.


Mihai Negreanu (antrenor AFC Bănești):

”Sunt dezamăgit de rezultat și de jocul elevilor mei. Sincer, nu mă așteptam la voloarea lotului pe care îl am să părăsim terenul la acest scor. Este inadmisibil să te prezinți la meci astfel. Sper să ne schimbăm atitudinea cât mai repede în condițiile în care ne așteaptă meciuri foarte grele”.