vineri, 9 decembrie 2022

Retrospectivă - A.F.C. Brebu

Un sezon de toamnă reușit pentru A.F.C.

Linie clasament: loc 8.  17  8 3 6  30-30  27p

Ca și în sezonul precedent, la capitolul transferuri A.F.C. - ul s-a întins cât i-a permis plapuma, bugetul fiind unul limitat. Singua mutare notabilă a fost cooptarea în lot a lui George Bridinel, un jucător cu mare experiență dar care, din păcate, după etapa cu numărul 5 a fost nevoit să stea departe de gazon datorită unei accidentări nedorite. Evident, în aceste condiții obiectivul anunțat de conducerea clubului înainte de startul sezonului a fost o clasare între primele zece poziții ale clasamentului.

Debut cu dreptul

Startul stagiunii a coincis cu o deplasare la Boldești, scor 1-1, Bridinel aducând egalarea pe final cu un gol din penalty care a produs multă agitație în vestiarul gazdelor. După un 3-1, în propriul fief, contra jucătorilor de la C.S. Brazi, a venit un duş rece pe terenul din Drajna, 5-2, acolo unde evoluează C.S.O. Teleajenul Vălenii de Munte. În continuare, dornici de reabilitare, elevii lui Robert Săvulescu au legat două victorii. Prima, în fața propriilor suporteri, 2-0 cu Unirea Urlați pentru ca în următoarea etapă, Stănulescu & Co. să culeagă trei puncte la Cornu, 1-2, victorie grație golurilor marcate de Vișan și Mărăcineanu. Contrar așteptărilor, au urmat două înfrângeri surprinzătoare, 0-1 acasă cu Atletic United și 1-4 într-un joc disputat la Măneciu în fața localnicilor de la Avântul.

Puncte la foc automat 

Pentru pupilii lui Cătălin Tănase a urmat o serie de cinci jocuri fără înfrângere, în care au contabilizat 11 puncte prețioase. Mai întâi, fotbaliștii brebeni au reușit o victorie, 3-2, așteptată de cinci ani, în fața grupării A.F.C. Bănești, urmând apoi o confruntare pe ”sinteticul” de la Câmpina cu jucătorii C.S. - ului. La capătul unui joc cu un arbitraj care a lăsat de dorit, experiența lui Bogdan Dumitru și-a spus din plin cuvântul. În urma unei lovituri libere, profitând de naivitatea gazdelor, acesta l-a servit perfect pe Ionuț Dima care a egalat, scor 1-1, spre disperarea băncii tehnice a echipei câmpinene. Cochetând cu primele locuri în clasament, formația Petrolul `95 cu Younes Hamza în primul ”11”, a trebuit să se mulțumească cu un singur punct pe gazonul de la Brebu, scor 1-1, după care s-au succedat încă două rezultate pozitive, 3-0, la Strejnic și 4-3 pe teren propriu cu C.S. Berceni. Pe fondul unei stări de automulțumire coroborată și cu câteva absenţe din lot, au urmat două eșecuri greu de digerat pentru fanii formației brebene. Primul, într-un joc avut cum se spune, în mâna, 3-4, cu C.S. Mănești și al doilea la Vărbilău, unde localnicii de la Voința s-au impus cu scorul de 2-0. Finalul stagiunii a însemnat încă șase puncte pentru brebeni, 1-0 în propriul fief cu Triumf Poiana Câmpina și 2-1 la Băicoi, în fața unei formații valoroase alcătuită din mulți jucători cu state vechi la nivelul acestui eșalon. Ultima reprezentație, desfășurată mai mult cu gândul la vacanță s-a consumat la Breaza, unde jucătorii gazdă, în postura de lideri, au câștigat cu 3-1.


Lotul utilizat de A.F.C. Brebu

- Portari: Sebi STĂNULESCU, Gheorghe RUBEN, Răzvan ȚAPU

- Fundaşi: Eduard MĂRĂCINEANU, Robert OPRICA, Mirel MARCU, Alex NEAGU, Ionuţ DIMA, Marian APĂUNEI.

- Mijlocaşi: Alex DURICU, Bogdan DUMITRU, Florin STOICA, Bogdan BACIU, Antonio ŞTEFAN, George BRIDINEL, Cristi POPA, Ion LUCIAN.

- Atacanţi: Tibi OANCEA, Mãdãlin VIŞAN, Mihai BOGHICI.

- Antrenor: Robert SĂVULESCU

- Organizator competiţi: Octavian PANĂ

- Delegat: Răzvan NECULAIU

- Președinte: Cătălin TĂNASE

- Vice Președinte: Mihai GÂLCĂ

Mădălin Vișan, cel mai bun marcator

Mădălin Vișan (foto-sus) este golgeterul brebenilor, cu 10 goluri marcate. Îl urmează colegul de linie, Tibi Oancea, cu 8 reușite. Compartimentul median are ca reprezentanți pe Bogdan Dumitru cu două goluri iar lista marcatorilor este completată de George Bridinel, Alex Duricu, Edi Mărăcineanu și Antonio Ștefan, toți cu câte un gol. Din linia defensivă a apărut la finalizare Ionuț Dima, marcator în 2 rânduri (cu un bonus pentru golul care a adus succesul echipei sale în meciul contra jucătorilor de la C.S. Berceni) și o singură dată a înscris Robert Oprica.

Cu 30 de goluri marcate și tot atâtea primite, la acest capitol brebenii ocupă locul 9 în clasament.

A.F.C. Brebu a primit cinci lovituri de pedeapsă în favoarea ei, transformate de Bridinel (cu Petrolistul Boldești), Oancea (cu C.S. Mănești)  și Vișan (cu C.S.O. Băicoi), iar Oprica și Oancea au ratat câte unul (cu A.F.C. Bănești, respectiv C.S. Mănești).

Brebenii au fost sancționați de trei ori de la punctul cu var, la Cornu, și în partidele susținute pe teren propriu contra A.F.C. Bănești și C.S. Mănești.

În 3 meciuri, A.F.C. - ul n-a primit gol și în două n-a găsit drumul spre poarta adversă. Medie de goluri marcate: 1,76 pe meci. Goluri primite: 1,76.

De departe, gruparea din Brebu stă foarte bine și la capitolul organizare. Față de majoritatea competitoarelor, conducerea clubului asigură editarea unor interesante programe de meci, fiind în același timp foarte deschisă în relațiile cu mass media prahoveană.

Cătălin Tănase, despre parcursul echipei sale: ”Suntem o adevărată familie”

Președintele grupării din Brebu (foto-sus) s-a declarat mulțumit de poziția din clasament ocupată de pupilii săi la finele sezonului de toamnă.

”Am avut un parcurs bun în condițiile în care nu facem antrenamente iar bugetul este unul limitat. În continuare se cunoaște atașamentul jucătorilor față de echipă, banii fiind puși pe locul doi. Jucăm cu inima și cu sufletul și acest lucru contează foarte mult. Suntem o adevărată familie”.