sâmbătă, 24 septembrie 2022

O victorie așteptată de cinci ani!

A.F.C. Brebu - A.F.C. Bănești 3-2 (2-0)


După ce în urmă cu o săptămână, echipa din Bănești a fost spulberată pe teren propriu de nou promovata, Triumf Poiana Câmpina, în deplasarea de la Brebu șansele ei de a obține puncte au fost foarte mici. Pe post de ”victimă sigură”, formația oaspete a reușit pe final să limiteze un scor care la un moment dat părea să ia proporții. Practic gazdele au evoluat la adevărata lor valoare până aproape de fluierul final avându-l pe Tibi Oancea ca principal marcator (`19, `27), secondat fiind pe tabelă de Mădălin Vișan (`51). Avantajul putea fi și mai consistent dacă Robert Oprica (`32) nu irosea o lovitură de la punctul cu var. Surprinzător, la acest scor localnicii au redus din turație și pe acest fond băneștenii au reușit să revină în joc reducând din diferență prin Crăciun (`78 penalty) și Corneanu (`90).

► A.F.C. Brebu: R. Gheorghe - Dima, Oprica, Marcu, Apăunei, Duricu, Dumitru (cpt), Popa, Stoica, Oancea, Vișan. A mai jucat I. Lucian.

Antrenor: Robert Săvulescu.

► A.F.C. Bănești: Bucuroiu - Dumitrache, V. Banu, Crăciun (cpt), Socet, Vasile, Mârzea, Constantin, A. Marin, Albină, A. Banu. Au mai evoluat: Drăgan, Corneanu, D. Marin, Chivu.

Antrenori: Florin Stăncioiu și Alin Dinu.

Așadar, după două sincope echipa prezidată de Cătălin Tănase înregistrează o victorie de moral în fața unei grupări deasupra căreia plutesc în continuare nori negri. Statistic vorbind, pentru fanii echipei din Brebu acest succes, chiar dacă a fost obținut la limită, este și un motiv real de bucurie, ultima victorie a favoriților lor în jocurile directe oficiale datând din 2017. Pentru Bogdan Dumitru & Co. urmează un test important în deplasare, în compania formației C.S. Câmpina, în timp ce fotbaliștii de la A.F.C. Bănești vor primi vizita formației C.S.O. Boldești Scăeni.

Declarații după meci:

Printre cei mulțumiți de rezultat s-a aflat și antrenorul Robert Săvulescu (foto). “Un meci pe care l-am controlat foarte bine dar pe final am intrat în jocul lor. Urmează două partide dificile în care sperăm să facem o figură frumoasă“, a spus cunoscutul oficial brebean.

Despre meciul cu echipa din Bănești a vorbit și președintele grupării din Brebu, Cătălin Tănase (foto). 

“Important este că am câștigat. Un succes meritat în care scorul putea fi mult mai mare. A fost o victorie așteptată de cinci ani care a bucurat pe toată lumea“, a ținut să precizeze cel care deține poziția de “number one“ al clubului A.F.C. Brebu.