luni, 9 mai 2022

Un derbi zonal de atracție!

Tricolorul Breaza - A.F.C. Brebu


Tricolorul Breaza și AFC Brebu, două echipe cu tradiție din zona Câmpinei și cu rezultate remarcabile în această ediție de campionat, se întâlnesc marți după-amiază, în cadrul etapei cu numărul 28 a Ligii A Prahova. Întotdeauna aceste derbiuri au avut un farmec aparte și nu de puține ori au rezultat meciuri de calitate. Există toate premisele ca și acesta să se ridice la nivelul așteptările fanilor celor două formații cu toate că disputa de pe arena “Parc“ din Breaza va avea loc într-o zi lucrătoare. Această programare crează probleme unor jucători care, fie nu pot absenta de la serviciu, fie se vor prezenta cu o anumită stare de oboseală. În etapa trecută gazdele, cu un plus la capitolul valoric, au terminat la egalitate pe terenul formației Petrolistul Boldești, scor 2-2, în timp ce A.F.C. - ul a reușit un rezultat notabil în propriul fief, scor 1-1, ținând cont că a evoluat în fața liderului, C.S. Păulești. Cele două competitoare ocupă următoarele poziții în clasament:

4. Tricolorul                 26  17  4    5  108 - 25    55p

9. A.F.C. Brebu            27  12  4  11    57 - 45    40p

Marius Vișan: ”Îmi doresc o victorie pentru jucătorii noștri dar și pentru spectatori”

Directorul clubului din Breaza a declarat că își dorește o victorie, atât pentru pupilii săi, cât și pentru suporteri.

”Mă aștept la un joc plăcut ochiului în primul rând pentru spectatori pe care îi așteptăm în număr cât mai mare. Timpul este frumos, nu avem probleme majore de lot, gazonul este bun, așadar există toate condițiile pentru un spectacol fotbalistic de calitate. Evident, îmi doresc să câștigăm. Deja pot spune că am trecut la faza de construcție a echipei pentru următorul sezon în care ne propunem din nou promovarea. Noi vom face câteva modificări dar până atunci cei care fac parte din lot trebuie să confirme pe gazon dacă merită să rămână sub culorile clubului nostru”, a spus  Marius Vișan.

Cătălin Tănase privește acest meci cu Tricolorul ca unul al revanșei

Președintele clubului brebean privește meciul de marți și ca o revanșă, după ce în tur, brezenii s-au impus cu scorul de 4-0.

”Putem spune că chiar vrem o revanșă. Întotdeauna întâlnirile directe au avut sare și piper fiind mult gustate de fanii ambelor formații. Și de această dată se profilează un astfel de scenariu și sper ca replica noastră să fie una pe măsură în fața unei echipe situate în partea superioară a clasamentului. Avem tot lotul valid. Ca o noutate aș preciza că avem un nou organizator de competiții. Este vorba de Răzvan Neculaiu, un om care pune mult suflet pentru fotbal și care sunt convins că ne poate ajuta foarte mult. Așadar, un meci deschis oricărui rezultat, la capătul căruia spectatorii sper să se poată declara mulțumiți de jocul ambelor echipe“, a declarat Cătălin Tănase.

Mihai Amorăriței arbitrează Tricolorul Breaza - A.F.C. Brebu

Așadar, marți după-amiază, fotbaliștii brebeni vor ateriza pe arena din Breaza pentru un joc de atracție programat la ora 18,00. Jocul va fi condus la centru de câmpineanul Mihai Amorăriței (foto), ajutat la cele două linii de Nicolae Nițu (Scorțeni) și Romulus Sprânceană (Bușteni). De remarcat că centralul acestei partide a bifat recent ca arbitru de rezervă la Liga 1, partida dintre FC Botoșani și Dinamo București. În campionatele județului Prahova, până acum în această stagiune a adunat la centru un număr de 16 partide la nivel de seniori.

Tot în această etapă se vor mai disputa următoarele meciuri:  

► C.S. Cornu - C.S. Berceni

► C.S. Brazi - A.S. Strejnic

► Atletic United - A.F.C. Băneşti

► Voința Vărbilău - C.S. Măneşti

► C.S.O. Băicoi - C.S. Măneciu

► Tinerețea Izvoarele - Petrolistul Boldeşti

► C.S. Păuleşti - Petrolul `95

► Teleajenul Vălenii de Munte - Unirea Urlaţi