sâmbătă, 13 noiembrie 2021

Liderul îngenunchiat la Brebu!

A.F.C. Brebu - A.C.S. Atletic United 1906 2-1 (1-1)


În postura de favorit, liderul la zi din Liga A Prahova a pășit pe gazonul din Brebu cu un moral foarte bun mai ales după înfrângerea echipei Tricolorul Breaza la Păulești, una dintre principalele candidate la promovare. Contrar așteptărilor însă jucătorii de la Atletic au suferit un scurt circuit chiar în debutul partidei, Gabriel Zahiu (`3) marcând după o sincopă a defensivei adverse. Vizibili surprinși, pe fondul unui joc echilibrat, oaspeții au reușit să restabilească egalitatea în urma unei faze fixe prin Bogdan  Stoica (`15). Chiar dacă pe finalul primului act oaspeții s-au văzut mai mult în atac, aceștia au tremurat la lovitura liberă de la 20 de metri executată de Robert Oprica în stilul lui Roberto Carlos, șutul acestuia fiind respins în extremis de portarul Marinică. După pauză, s-a făcut multă risipă de energie de ambele părți iar finalul a fost unul nerecomandat cardiacilor. În minutul 89, în urma unui fault asupra lui Tibi Oancea, centralul a dictat penalti în favoarea amfitrionilor transformat cu siguranță de Gabriel Zahiu pentru ca în ultimele secvențe ale partidei, jucătorii oaspeți să obțină la rândul lor o lovitură de la punctul cu var. A fost momentul culminant al acestei înfruntări, speranțele unei egalari fiind irosite de Andrei Nițu, șutul acestuia întâlnind una dintre barele porții lui Sebi Stănulescu care a declanșat momentul unei bucurii de nedescris în tabăra gazdelor. În linii mari cam așa s-a scris povestea acestui joc în care pupilii președintelui Cătălin Tănase au avut o prestație admirabilă, reușind o surpriză de mari proporții în fața unei formații care nu va uita prea curând acest meci. Pentru Sebi Stănulescu & Co. urmează o nouă deplasare dificilă la finele săptămânii viitoare, atunci când vor întâlni gruparea C.S. Brazi.

► A.F.C. Brebu: Stănulescu (cpt) - Mărăcineanu, Marcu, Oprica, Rusu, A. Duricu, Vișan, Zahiu, F. Stoica, Dumitru, Oancea. Au mai jucat: Butufei și Dima

► Atletic United: Marinică - Burlacu, Oprea, Nițu (cpt.), Mihăilă, Jitaru, Bencea, Constantin, B. Stoica, Nicolae, Manole.  Au mai evoluat: Iordache, Tânţaru, Anghel și O. Stoica.




“De foarte mult timp nu am mai simțit o așa mare bucurie. Sincer, nu mă așteptăm la un asemenea rezultat. Băieții și-au dorit foarte mult victoria și nu pot decât să le mulțumesc. Îmi pare foarte rău că la acest meci nu au putut să participe și fanii noștri, să ne bucurăm împreună cu ei. La prestația pe care am avut-o astăzi eu spun că locul nostru în clasament trebuia să fie mult mai sus. Noi suntem saraci dar cinstiți si ne jucăm corect șansele. În continuare privim cu optimism ultimele două etape din care ne-am propus să scoatem  un punctaj maxim. ” - Cătălin Tănase, președinte A.F.C. Brebu.