vineri, 22 octombrie 2021

Un derby deschis oricărui rezultat!


Unul dintre cele mai atractive meciuri aferente etapei cu numărul 9 din Superliga B1 Prahova se va consuma la finele acestei săptămâni la Comarnic. Va fi un adevărat derby zonal care de fiecare dată atrage un număr mare de spectatori. Indiferent de poziția ocupată în clasament, această dispută rămâne deschisă oricărui rezultat. Statistica meciurilor directe oficiale de până acum arată astfel:

CAMPIONAT 2018-2019: ●Olimpia Comarnic - C.S. Şotrile 3-0; ●C.S. Şotrile - Olimpia Comarnic 1-1

CAMPIONAT 2019-2020: ●C.S. Şotrile - Olimpia Comarnic 2-2

CUPA ROMÂNIEI ed. 2018-2019: ●C.S. Şotrile - Olimpia Comarnic 2-5

CUPA ROMÂNIEI ed. 2019-2020: ●Olimpia Comarnic - C.S. Şotrile 2-3

Gazdele nu concep decât victoria

În runda trecută, fotbaliștii din Comarnic au reușit să câștige pe stadionul din Măgureni, 2-1, după ce la un moment dat au fost conduși pe tabela de marcaj. Aflați pe poziția a doua în clasament, jucătorii antrenați de Adrian Mitrea (foto) nu concep să mai facă pași greșiți pe teren propriu, așa cum s-a întâmplat recent în compania liderului, acel joc devenind unul de tristă amintire. Legat de partida împotriva echipei C.S. Şotrile, tehnicianul grupării din Comarnic a declarat: ”Ne așteaptă un meci greu mai ales că la ultimul amical cu formația din Şotrile am părăsit terenul învinși. Venim după o victorie de moral obținută pe terenul de la Măgureni și evident ne dorim un nou succes care să ne mențină pe podium. Din păcate ne confruntăm cu câteva absențe, mai precis patru jucători nu vor putea fi prezenți pe gazon în meciul de duminică. În ciuda rivalității sportive dintre cele două grupări, eu consider că este un derby al prieteniei la finalul căruia ne vom strânge mâinile”.

Despre acest joc, Lucian Comănoiu (foto) ”căpitanul” echipei din Comarnic, a ținut să precizeze: ”Suntem în fața unui joc dificil cu o echipă care ne-a pus mereu probleme. Avem un moral ridicat și evident vrem să obținem toate punctele puse în joc. În continuare sper să ne situăm pe o linie ascendentă și la final să ne îndeplinim obiectivele pe care ni le-am propus”.

Ȋncrezãtori în șansele lor  

De partea cealaltă, elevii antrenorului Alin Dinu (foto) vin după un succes de moral realizat în propriul fief, 2-1 cu C.S Şirna Varnița și privesc încrezători jocul de la Comarnic. În plus, în lotul care va face deplasarea se anunță și revenirea unor jucători care din diverse motive au absentat în etapele trecute. De notat și faptul că portarul Ionuț Mănescu va bifa partida cu numărul 100 în cariera lui sportivă petrecută pe scena fotbalului prahovean. De asemenea, rezultatele și seriozitatea clubului din Şotrile au făcut să atragă privirile mai multor oameni de afaceri. Printre aceștia se numără și Andrei Bucur, patronul firmei DECOMOB din Câmpina, care a decis să se apropie de echipă în calitate de sponsor. ”Suntem în fața unui derbiy care încet, încet devine unul de tradiție. Mă bucur că atmosfera în cadrul lotului este bună și mă bazez pe dorința elevilor mei de a face o figură frumoasă pe stadionul din Comarnic. Aș prefera să jucăm, dacă se poate, în fața unui număr mare de spectatori pentru că atunci elevii mei vor fi și mai mult motivați. Mergem cu capul sus, mergem la victorie”a spus tehnicianul formației din Şotrile.   

Pe aceași lungime de undă cu antrenorul său, experimentatul fundaș central Gabriel Gorgan (foto) a spus: ”Un derby care a devenit tradiție cu ambiții de ambele părți. Întotdeauna au fost meciuri echilibrate, indiferent de poziția din clasament. Ne așteaptă un public avid de fotbal care în mod sigur își va împinge favoriții de la spate. Noi nu avem nimic de pierdut și vrem să plecăm cu puncte de la Comarnic. Sper într-un spectacol fotbalistic de calitate”.

Alina Năstase arbitrează Olimpia Comarnic - C.S. Şotrile

Așadar, duminică dimineața, Gabriel Lupu & Co. vor ateriza pe arena din Comarnic pentru un joc de mare atracție programat la ora 11,00. Jocul va fi condus de o reprezentantă a sexului frumos, Alina Năstase, ajutată la cele două linii de Gabriel Enache și Florin Bureață, toți trei din Ploiești. De remarcat că tânăra ploieșteancă a bifat la centru până acum în această stagiune un număr de 9 partide la nivel de seniori. Observator din partea A.J.F. Prahova va fi Mihail Ionescu (Ploiești).

Programul complet al etapei are următoarea configurație:

► C.S. Şirna Varniţa - A.S. Gorgota

► Viitorul Predeşti - Prahova Tinosu

► Viitorul Ariceşti Rahtivani - Spicul Poienarii Rali

► Viitorul Poienarii Burchi - A.S. Târgşorul Vechi Stănceşti

► Unirea Cocorăştii Colţ - Flacăra Filipeşti de Târg

► Prahova Nedelea - Avântul Măgureni