duminică, 8 august 2021

Debut cu dreptul!

A.S. Strejnic - A.F.C. Brebu 2-4 (0-2)

Pe cocheta arenă “Conpet“ din Strejnic, în debutul primei etape a Ligii A Prahova, A.F.C. - ul a pornit în forță, adjudecându-și toate cele trei puncte puse în joc. Chiar dacă temperatura ridicată a constituit un impediment major pentru protagoniștii din teren, oaspeții au interpretat o partitură care a pus mari probleme amfitrionilor. Pe fondul unei dominări totale, șutul puternic a lui Dumitru a fost  respins de portar până la Oancea (`10) care din 2 metri a îndeplinit o simplă formalitate. Peste numai 5 minute defensiva celor din Strejnic a cedat din nou și tabela a suferit o nouă modificare.

A fost o fază în care mingea a circulat pe traseul Ion Lucian – Zahiu – Rada (foto), ultimul reluând cu capul din 6 metri în plasa porții adverse. De notat și marea ocazie a lui Duricu, care singur cu portarul a tras de puțin pe lângă. La reluare, chiar dacă jucătorii gazdă au încercat să reintre în joc, avantajul a fost mărit de Oprica (`60), acesta transformând impecabil o lovitură liberă. De altfel, tânărul fundaș central poate fi considerat omul meciului, acesta încântând prin jocul său privirile întregii asistențe. Oarecum mulțumiți, brebenii au luat piciorul de pe accelerație, prilejuind gazdelor să reducă din diferență (`62). Gazdele au suferit un nou șoc atunci când bine deschis pe culoar de Prodan, Marco Constantin (`82) a scuturat plasa porții adverse. Rezultatul final s-a consemnat în minutul 87, însă per ansamblu prestația fotbaliștilor din Brebu a fost  una remarcabilă. A.F.C. - ul a trimis pe gazon următorul ”11”: Stănulescu (cpt.) – I.  Lucian, Marcu, Oprica, Rusu, A. Duricu, Zahiu, Rada, Constantin, B. Dumitru, Oancea. Au mai evoluat: Dima, Bobeică și Prodan

După această victorie meritată, pupilii președintelui Cătălin Tănase trebuie să confirme și în următoarele meciuri acest start lansat, plin de speranțe pentru toți fanii echipei. La orizont se prefigurează etapa cu numărul 2, care programează pe stadionul din Brebu un derbi zonal de tradiție, formația A.F.C. Bănești având calitatea de vizitatoare.

“Ce pot să spun. Sunt mulțumit în totalitate de joc și evident de rezultat. Le mulțumesc băieților pentru dăruire, pentru determinarea de care au dat dovadă. Urmează un meci acasă în care ne vom întâlni cu proprii noștri suporteri dar vom întâlni și o formație mult mai bună față de adversarii de astăzi. Ca și astăzi vom intra numai cu gândul la victorie și sper ca balanța să se încline în favoarea noastră“ - Cătălin Tănase, președinte A.F.C. Brebu.