duminică, 18 aprilie 2021

Remiză cu multe goluri!

Tricolorul Breaza – A.F.C. Bănești - Urleta 2-2 (1-1)

Pe un timp friguros însoțit de o ploaie sâcâitoare dar cu bucuria revenirii în iarbă, jucătorii celor două formații au încercat să reintre în atmosfera meciurilor oficiale, după o pauză forțată datorată pandemiei care își face în continuare de cap. Din păcate, lipsa spectatorilor din tribune a umbrit tabloul cochetei arene din Breaza, care în condiții normale, la un asemenea derbi, ar fi avut o rețetă de public ridicată.


Oaspeții au lovit primii

Începutul a fost perfect pentru fotbaliștii din Bănești care au punctat pentru prima oară în minutul șase prin Ciprian Copilu. În urma unui corner executat de Puchea de pe stânga, mijlocașul lui Claudiu Dumitrescu l-a învins pe Iscru cu o lovitură de cap din 2 metri. Chiar dacă au rămas în zece, Ovidiu Gheorghe (`11),  văzând roșu în fața ochilor, gazdele au avut puterea să revină prin Răzvan Catană, acesta egalând din penalti (`32). Nouă minute mai târziu la o fază care l-a avut în prim plan pe Ciprian Copilu, bara s-a dovedit a fi un adevărat înger păzitor pentru Iscru.

Încă două goluri și un final în forță pentru gazde

Oaspeții au început mai bine partea secundă și s-au desprins pe tabelă (`52), atunci când Puchea a fructificat o centrare a lui Nae (foto) de pe banda stângă.


Fără să cedeze lupta, pe fondul unei căderi fizice din partea adversarilor, fotbaliștii brezeni au marcat prin Răzvan Catană (`72), șutul acestuia de la 20 de metri nelasându-i nici o speranță lui Alin Negreanu. Mai mult, cu puțină șansă gazdele puteau înclina balanța în favoarea lor, irosind câteva bune oportunități de a marca prin Vișan, Catană și Ariciu. De consemnat și faptul că centralul Mihai Amorăriței l-a trimis la cabine pe Adrian Vintilă (`70) pentru cumul de cartonașe galbene. Fluierul final a consemnat un rezultat de egalitate între cele două combatante care le oferă dreptul să viseze frumos în perspectiva meciurilor viitoare. Cealaltă partidă s-a încheiat cu un scor alb, deci: Petrolul Băicoi – Petrolul `95 Ploiești 0-0

Tricolorul: Iscru - V. Burlacu, Toader, O. Gheorghe (cpt), Țone, Popa, Diaconu, Chivu, R. Catană, Ș. Burlacu, Vișan.

Au mai jucat: Stefanoiu, Ariciu, Drăghiceanu

Antrenor: Laurențiu Urdea

A.F.C. Bănești: A. Negreanu - Dumitrescu, Merluță, Gânju (cpt), Nichifor, Roșu, Diaconu, Vintilă, Puchea, Copilu, Ilioiu.

Au mai evoluat: Rareș, Nae, Aliuță, Chirilă

Antrenor: Claudiu Dumitrescu

Declarații după meci:


Laurențiu Urdea (antrenor Tricolorul): ”Noi am pornit meciul încrezători și ne așteptam să facem un joc bun. Tinerii pe care îi avem s-au integrat perfect și au adus acea prospețime pe care o așteptam. Chiar dacă rezultatul a fost unul de egalitate, acesta ne dă încredere pentru meciurile care urmează în acest mini campionat”


Claudiu Dumitrescu (antrenor A.F.C. Bănești): ”Am dominat clar până când adversarii noștri au rămas cu un om în minus. A intervenit o auto mulțumire din partea noastră și gazdele au reușit să revină pe tabelă. În partea secundă am avut din nou o perioadă de dominare, am înscris dar după eliminarea lui Vintilă adversarii au revenit și chiar puteam pierde jocul. În aceste condiții pot spune că sunt mulțumit de rezultat dar trebuie să stau puțin de vorbă și cu jucătorii mei. Din păcate la noi se simte lipsa antrenamentelor”

A.F.C. Bănești conduce la capitolul victorii în întâlnirile directe

Chiar dacă în campionat elevii lui Claudiu Dumitrescu au terminat la egalitate cu adversarii lor, statistic vorbind, gruparea din Bănești are un palmares superior în fața Tricolorului. Dacă privim rezultatele ultimelor trei ediții de campionat constatăm că băneștenii au câștigat de trei ori, au înregistrat o remiză și au pierdut o singură dată. O nouă întâlnire se va consemna pe data de 25 aprilie, atunci când brezenii vor întoarce vizita colegilor lor.

Campioni la capitolul imagine

Ca și în precedentele ediții de campionat, din punct de vedere mediatic Tricolorul domină cu autoritate pe celelalte colege din Liga A Prahova. Grație unor oameni care știu cu adevărat să-și promoveze imaginea, mai nou, aceștia au decis să transmită acest meci în format LIVE TEXT pe una din cunoscutele rețele de socializare. Mai mult ca sigur, dacă accesul spectatorilor ar fi fost permis aceștia ar fi avut parte de programe de meci și informații utile la stația de sonorizare a stadionului.

Săptămâna viitoare urmează cu încă două etape

Pentru cele două competitoare se prefigurează la orizont patru meciuri, toate programate săptămâna următoare. Miercuri, 21 aprilie, de la ora 17:00, A.F.C. Bănești - Urleta va juca la Ploiești cu Petrolul `95, iar Tricolorul se va deplasa pe terenul formației Petrolul Băicoi. În continuare, configurația etapei a III – a, programată duminică viitoare, ora 11:00, se prezintă astfel:

● Tricolorul Breaza – Petrolul `95 Ploiești

● A.F.C. Bănești Urleta – Petrolul Băicoi