miercuri, 24 februarie 2021

Rămân în cărți

F.C. Petrolul – Metaloglobus 1-0 (0-0)


O nouă victorie, adică trei puncte mari în clasament, vine să alimenteze speranțele tuturor petroliștilor în a-și vedea echipa promovată pe prima scenă fotbalistică a țării la capătul actualului sezon. Sigur, evoluția lupilor, atât din meciul de Cupă cât și cea din campionat a fost cu totul mult schimbată în bine față de ce s-a văzut în stagiunea de toamnă. Cu o posesie superioară, mult mai bine pregătiți tehnico-tactic și cu un apetit sporit în fazele de finalizare, elevii lui Viorel Moldovan dau încredere că jocul lor corespunde cu obiectivul pe care și l-au propus. Oare unde era Petrolul în acest moment cu punctele irosite la meciurile cu Gloria Buzău, Călărași, Farul, Slatina, Aerostar ? Revenind la jocul cu Metaloglobus, o echipă care de fiecare dată a pus probleme pe “Ilie Oană”, acum lucrurile nu au mai stat deloc așa. Practic, ploieștenii au controlat jocul cu autoritate și au reușit o victorie importantă, gol semnat de Vasile Buhăescu (foto) în minutul 55, reintrând astfel în cărțile ascederii în play-off, ocupând în acest moment poziția a cincea, la trei lungimi de locul doi.
F.C. Petrolul: Kitanov –Olaru, Lică, Meijers, Țicu – Nir Lax (Ekollo 89′) – Constantinescu (Bratu 74′), Moise (Pană 66′), Pol Roige (cpt.), Vajushi (Mitrea 89′) – Buhăescu (Balint 74′)
Antrenor: Viorel Moldovan
Metaloglobus: Gavrilaș –Coman (Potecea 83′), Lung (Aguinaldo 90+2′), Cazan, Sava – Florescu, Lungu (Boțic 83′), Mino Șota, Vraciu (Ciubotaru 46′) – Cl. Herea, Ov. Herea (cpt.)
Antrenor: Gabriel Manu
În continuare, programul lupilor este unul complicat, în care fiecare pas greșit va influența în mod negativ atingerea obiectivelor propuse. Duminică urmează o deplasare la Tg. Jiu, împotriva localnicilor de la Pandurii Lignitul, pentru ca miercuri, în propriul fief, lupii să primească vizita fotbaliștilor de la Astra într-un joc de mare atracție contând pentru sferturile de finală ale Cupei României.