miercuri, 10 februarie 2021

“Lupii” merg mai departe în Cupă

 F.C. Petrolul – Poli Iași 3-0 (2-0)

Așteptată cu mare interes, revenirea în iarbă a “lupilor”, într-un meci oficial, a reaprins speranțele tuturor iubitorilor de fotbal ploieșteni și nu numai. Elevii lui Viorel Moldovan au reușit performanța de a elimina o competitoare care activează pe prima scenă fotbalistică a țării, chiar dacă formația din Dealul Copoului traversează în acest moment o perioadă puțin mai nefastă. Bine așezați în teren, cu câteva achiziții notabile, gazdele au făcut legea, oferindu-i lui Andrei Cristea, la prima apariție în calitate de antrenor pe banca oaspeților, un debut trist. Primul care a lovit a fost Romario Moise (17`) care de la 14 metri a trimis sub transversală în urma unui șut a lui Nir Lax deviat de Brânză. Ultimele secvențe ale primei reprize l-au scos în prim plan pe Valentin Țicu (45`) (foto), lovitura liberă executată de acesta păcălind-ul pe neinspiratul Brânză. Repriza secundă a adus încă un gol în contul ploieștenilor (55`), poate cel mai frumos al meciului, după o fază lucrată pe traseul Constantinescu – Moise – Buhăescu. Evident, acest succes nu face decât să amplifice dorința “lupilor galbeni” să viseze la un parcurs în campionat fără greșeală care să se încheie cu mult așteptata promovare. Ce va fi în continuare rămâne de văzut.

F.C. Petrolul: Kitanov – Bărboianu (Olaru 27′), V. Lică, Meijers, Țicu – Nir Lax, Roige (cpt.) – Constantinescu (Saim Tudor 69′), Moise (Ekollo 69′), Vajushi (Mitrea 84′) – Buhăescu (Balint 84′)

Antrenor: Viorel Moldovan

Poli Iași: Brînză – Cană (Bușu 46′), Popa, Baxevanos (Găitan 45′), Cabral – Vanzo (Flores 46′), de Iriondo, Passaglia (cpt.) – Vega (Zajmovic 63′), Zaharia (Onea 63′), Calcan

Antrenor: Andrei Cristea

Au arbitrat: Rareș George Vidican (Satu Mare) – Ciprian Florin Danșa (Satu Mare) și Doru Claudiu Lucaciu (Cluj Napoca).

Arbitru de rezervă: Andrei Florin Chivulete (București)

Observatori: Bogdan Zanfirescu (Vaslui) și Mihai Andrieș (București).