sâmbătă, 13 aprilie 2024

Victorie logică a gazdelor


CSO Bãicoi - AFC Brebu  3-0 (0-0)   

Partida dintre formația CSO Băicoi situată pe locul 1 în Liga A Prahova, cu 66 puncte, și cea din Brebu clasată pe locul 10, cu 31 de puncte înaintea acestei etape, s-a desfășurat pe stadionul primei formații, sâmbătă dimineață. Fără mai mulți titulari, formația oaspete a avut o misiune dificilă în fața liderului la zi în Liga A Prahova. Per ansamblu, jocul a fost unul agreabil, cu jucătorii din Băicoi aflați în permanență cu liniile avansate în jumătatea de teren adversă. Primul mitan s-a încheiat fără gol, cu două bare în contul gazdelor, în care Dinu a fost mereu la post prin intervențiile sale. De partea cealaltă, elevii lui Vali Bunea, absent motivat la acest joc, au încercat să folosească arma contraatacului, apropiindu-se în câteva rânduri destul de periculos de poarta lui Toilă. După pauză, scenariul a continuat și primul gol a venit în minutul 60, Gavrilă marcând cu un șut direct la vinclu. Șase minute mai târziu a fost rândul lui Puiu să mărească avantajul echipei sale cu un șut puternic la colțul lung, de pe banda stângă, după ce în prealabil mingea a lovit ”laterala” porții brebene. Golul care a stabilit scorul final a fost opera lui Iancu (`80) și a consfințit un succes clar, în fața unei grupări care în partea secundă a jocului a cedat la capitolul fizic. Așadar o victorie a gazdelor confirmată și de calculul hârtiei, care încet, încet se îndreaptă spre barajul de promovare în liga a III-a națională.

► CSO Băicoi: Toilă - Ghinea, Oprea (cpt), Toma, Matei, Nicolae, A. Stoica, Ţânţaru, Duşmanu, Puiu, Iancu. Au mai jucat: Ursu, Gavrilă, Mihăilă, Cl. Stoica și Ariciu.

Antrenor: Vali Lazăr

► AFC Brebu: Dinu - Mărăcineanu, Oprica (cpt), Neagu, Marcu, Dima, F. Stoica, Rusu, Rada, Vișan, Oancea. Au mai jucat: Plumb, R. Stoica și Șoldan.

Antrenor: Vali Bunea

Pentru jucătorii din Brebu urmează două partide pe care le vor susține pe teren propriu. Prima dintre ele, programată la finele săptămânii viitoare, va fi în compania formației Unirea Urlați. De partea cealaltă, echipa lui Vali Lazăr se va deplasa la Câmpina, într-un meci care se anunță foarte atractiv, urmând să întâlnească CS - ul din localitate.



”Un meci echilibrat, în care am întâlnit o echipă bine așezată în teren care a încercat să ne surprindă pe contraatac. În partea secundă a jocului aceasta a cedat pe fond fizic și a prilejuit jucătorilor noştri să se impună la un scor care nu lasă dubii. În continuare, luăm foarte serios fiecare meci în parte pentru a ne îndeplini obiectivul pe care ni l-am propus ”, a ținut să precizeze managerul echipei CSO Băicoi, Toni Ioniță (foto)



”Ce pot să spun? Sunt mulțumit de jocul băieților atâta timp cât ne-a permis pregătirea fizică. În plus, primele două goluri ale gazdelor chiar au fost imparabile. Mergem înainte dar la următorul joc, deja le-am atras atenția jucătorilor noștri, trebuie să obținem toate cele trei puncte ”,  a spus președintele formației din Brebu, Cătălin Tănase (foto)