sâmbătă, 25 martie 2023

Victorie anticipată


A.F.C. Bănești - Tricolorul Breaza 1-3 (0-2)

Sigur, nostalgicii vremurilor nu de mult trecute își amintesc faptul că aceste derbiuri zonale aveau sare și piper, rezultatele fiind de foarte multe ori imprevizibile. Dar timpul nu stă în loc și în meciul de la Bănești a câștigat o echipă mai valoroasă, care la ora actuală conduce trena Ligii A Prahova. De partea cealaltă, în cazul elevilor lui Florin Pancovici și Alin Dinu, trebuie spus că aceștia, în plin proces de reconstrucție, cu posibilitățile lor, cu multe nume noi, alcătuiesc o echipă care în acest retur și-a propus să acumuleze cât mai multe puncte. Evident, în fotbal există urcușuri și coborâșuri. Dacă Tricolorul care se bate la promovare, în anul ce a trecut a dezamăgit, iată că și A.F.C. - ul trece printr-o perioadă în care se vrea o schimbare de generații și care în primul rând necesită timp și multă muncă. Așadar, superiori la mai multe capitole, fotbaliștii brezeni au obținut un succes previzibil într-un joc în care erau considerați drept vioara întâi. De notat și replica curajoasă în multe momente de joc a gazdelor dar rezultatul final îi avantajează pe brezeni, care în etapa viitoare vor primi vizita echipei C.S. Câmpina. Golurile oaspeților au fost semnate de Catană (`5, `23), Roșu (`76) în timp ce gazdele au punctat prin Socet (`60).

► A.F.C.:  Stancu - G. Dumitrache (cpt), Dumitru, V. Banu, Albină, Cocoș, Socet, Toma, Pancovici, C. Dumitrache, A. Banu. Au mai fost folosiți: Tudor, Manole, Vasile, Condrea.

Antrenori: Florin Pancovici și Alin Dinu

► Tricolorul: Neacșu - Prodan, O. Gheorghe, Anghel, Musea, Roșu, Catană, Duricu (cpt), Dumitru, Negotei, Dogaru. Au mai jucat:  Dumitrache și Ştefănoiu

Antrenori: Costin Plăvache și Laurențiu Urdea

La finele săptămânii viitoare, următoarea rundă conține noi meciuri interesante. Astfel, A.F.C. - ul va lua cap-compas stadionul din Mănești unde se va confrunta cu formația locală în timp ce jucătorii brezeni vor cauta să rezolve ecuația promovării, primind vizita C.S. - ului din Câmpina

Reacții după meci:


“Un rezultat de egalitate poate ar fi fost mai corect. Am avut câteva ratări și cred că un 2-2 era mai echitabil. Să nu se uite faptul că am jucat împotriva celei mai puternice formații din seria noastră. Consider că deși am evoluat împotriva liderului, încet, încet jocul nostru începe să se lege. Sper că publicul a înțeles eforturile care se fac la nivelul echipei și aștept în continuare ca toți iubitorii de fotbal din Bănești să fie alături de noi” - Florin Pancovici, antrenor A.F.C. Bănești.


“După aspectul jocului puteam să câștigăm la o diferență mai mare. Adversarii noștri de astăzi au încercat cu mijloacele lor să dea o replică onorabilă. Pot spune că am avut o evoluție bună cu excepția căderii din debutul reprizei a doua. Ne așteaptă o partidă dificilă în care sper ca băieții să evolueze în nota obișnuită și bineînţeles să ne trecem în cont cele trei puncte puse în joc” - Costin Plăvache, antrenor Tricolorul Breaza.