sâmbătă, 18 septembrie 2021

A.J.F. - ul ia măsuri!

În cursul acestei săptămâni, Comitetul Executiv al Asociației Județene de Fotbal Prahova a decis printre alte măsuri că în cadrul competițiilor de seniori se pot efectua 6 înlocuiri în 6 momente ale jocului. Deasemenea, a fost aprobat și sistemul competițional de desfășurare a competițiilor de seniori, după cum urmează:  

Liga A - o serie cu 18 echipe

Câștigătoarea competiției participă la Barajul de promovare în Liga a 3-a.

Echipele aflate pe pozițiile 17 și 18 la finalul competiției retrogradează în Superliga B Prahova.

Echipele aflate pe pozițiile 15 și 16 la finalul competiției vor disputa un baraj pentru menținerea / retrogradarea în Liga A Prahova, respectiv Superliga B Prahova cu echipele câștigătoare ale barajului disputat între echipele de pe locurile 3 și 4 din Superliga B și echipele aflate pe primul loc în cele două serii de Superliga B1.

Superliga B - o serie cu 18 echipe

Echipele aflate pe locurile 1 și 2 vor promova în Liga A Prahova.

Echipele aflate pe locurile 3 și 4 vor disputa un baraj cu ocupantele primului loc din Superliga B1, câștigătoarele acestor jocuri de baraj urmând a disputa alt joc de baraj pentru promovarea / menținerea în Liga A Prahova cu ocupantele locurilor 15 și 16 din Liga A Prahova.

Retrogradează în Superliga B1 echipele aflate pe locurile 15, 16, 17 și 18.

Superliga B1 - două serii cu 14 echipe

Echipele aflate pe locurile 1 în cele două serii vor disputa un baraj cu echipele ocupante ale locurilor 3 și 4, câștigătoarele acestor jocuri de baraj urmând a disputa alt joc de baraj pentru promovarea / menținerea în Liga A Prahova, cu ocupantele locurilor 15 și 16 din Liga A Prahova.

Echipele aflate pe locurile 1 și 2 în cele două serii, vor promova în Superliga B, indiferent care va fi rezultatul barajelor de promovare în Liga A Prahova.

Vor retrograda echipele aflate pe ultimele două locuri.

Liga B - 3 serii cu 14 echipe

Echipele aflate pe locul 1 în cele trei serii vor promova direct în Superliga B1.