sâmbătă, 1 mai 2021

În cădere liberă!

A.F.C. Bănești Urleta - Petrolul `95 Ploiești 0-5 (0-3)


În ciuda optimismului arătat de antrenorul Claudiu Dumitrescu înaintea jocului, elevii acestuia au avut din nou o prestație sub așteptări. Ultima reprezentație pe teren propriu a însemnat pentru jucătorii din Bănești un duș rece, greu de digerat de către fanii acestei grupări. Ca și în disputele precedente, gazdele au plătit tribut lipsei de pregătire care a generat greşeli ale defensivei și un joc fără orizont în celelalte compartimente. Sigur, la acest scor alte comentarii sunt de prisos dar rămâne ca trupa lui Daniel Chiriță, care și-a consolidat poziția de lider, să confirme în partidele de baraj. Primul ”11” al A.F.C. - ului a avut următoarea distribuție: A. Negreanu – Banu, Merluță, Gânju (cpt), Albină, Copilu, Dumitrescu, Ilioiu, A. Gheorghe, Vintilă, Nae.  Au mai evoluat: Spurcaciu, R. Catană și Diaconu. Cu numai trei puncte în clasament, Gânju și colegii lui dețin la această oră ”lanterna roșie”, situație total surprinzătoare la începutul acestui mini sezon. Tot în această etapă, pe teren propriu, Tricolorul Breaza a obținut o victorie prețioasă, scor 2-1, în fața formației Petrolul Băicoi.

Declarații după meci:


Claudiu Dumitrescu (antrenor A.F.C. Bănești):

”Ce pot să spun? Am fost dominați de la cap la coadă. Am făcut un meci slab din toate punctele de vedere. Nu am atacat poarta adversă, nu am avut faze notabile. Este drept, am avut și câțiva titulari lipsă dar nu caut scuze. Este cel mai slab joc de când sunt eu la această echipă. Mai avem un meci după care tragem linie. Eu cel puțin, și ca antrenor, dar și ca jucător, am multe de învățat din acest campionat. Pot să spun suporterilor noștri că ne pare rău că am dezamăgit, ne cerem scuze și pe această cale le urez un Paște fericit și tot ce își doresc”.

Lupta rămâne deschisă pentru locul 2

CLASAMENT LIGA A PRAHOVA

1. Petrolul `95           5 4 1 0 11-2 13

2. Petrolul Băicoi      5 1 2 2  9 -9  5

3. Tricolorul               5 1 2 2  7-10 5

4. A.F.C. Bănești       5 0 3 2  8-14 3

Dacă Petrolul `95 Ploiești și-a consolidat poziția de lider, finalul acestei etape nu a avut darul să clarifice și ocupanta poziției secunde în clasament. Pentru desemnarea echipei care va avea dreptul să se califice în faza următoare, aceea a barajului pentru promovare, regulamentul prevede disputarea unei partide între ocupantele primelor două locuri. Pentru această poziție lupta rămâne în continuare deschisă, ultima etapă programând următoarele jocuri:

Etapa 6 (miercuri, 5 mai, ora 18.00)

● Petrolul Băicoi - A.F.C. Bănești

● Petrolul `95 Ploiești - Tricolorul Breaza

Variantele pentru ocuparea poziției secunde sunt următoarele:

- Petrolul Băicoi poate prinde locul doi numai în varianta unei victorii sau în cazul unui meci egal cu A.F.C. Bănești, cu condiția ca Tricolorul Breaza să nu câștige la Petrolul `95 Ploiești.

- Tricolorul Breaza, poate merge mai departe în cazul unei victorii în fața liderului coroborată cu o înfrângere a gazdelor sau un rezultat de egalitate în partida Petrolul Băicoi - A.F.C. Bănești.

- A.F.C. Bănești poate obține biletele pentru baraj numai dacă câștigă pe terenul Petrolului Baicoi cu condiția ca Tricolorul Breaza să nu câștige la Petrolul `95 Ploiești.