miercuri, 28 aprilie 2021

O remiză care nu ajută pe nimeni!

A.F.C. Bănești Urleta - Tricolorul Breaza 2-2 (1-1)


Ca și în confruntarea precedentă dintre cele două grupări, a fost un joc mai mult de uzură, specific oarecum acestei perioade de pandemie, în care lipsa de pregătire își face simțită prezența. Trecând peste acest inconvenient, pe fondul unui joc echilibrat, fără antrenorul-jucător Claudiu Dumitrescu pe gazon, gazdele au fost primele care au lovit prin Merluță (`19) în urma unui corner executat de Roșu. Bucuria a fost de scurtă durată pentru că două minute mai târziu, Istrate, cu un șut puternic de la 16 metri nu i-a lăsat nici o speranță lui Negreanu. Actul secund s-a menținut pe aceleași coordonate, însă tabela nu a mai suferit modificări chiar dacă Nae (`81) și-a trecut în cont o bară. De menționat și două eliminări de ambele părți, Chirilă (`78) și Toader (`85). Finalul a fost unul nerecomandat cardiacilor, mai ales la cei din rândul suporterilor echipei gazdă, care la numai trei zile au suportat un nou moment de-a dreptul incendiar. În primul minut de prelungire, Nae a scuturat plasa porții adverse cu un șut pe jos din interiorul careului mare însă avantajul băneștenilor s-a năruit în ultimele secvențe ale partidei, Istrate fiind acela care a adus egalarea în urma unei acțiuni individuale. Trăgând linie, acest rezultat face ca visul celor două formații de a ajunge la baraj să devină tot mai greu de realizat. În cealaltă partidă disputată la Ploiești, Petrolul `95 s-a impus în fața grupării Petrolul Băicoi cu scorul de 3-1. Sâmbătă dimineață, începând cu ora 11.00, se va desfășura etapa cu numărul 5 care are următoarea configurație:

● A.F.C. Bănești – Petrolul `95 Ploiești

● Tricolorul Breaza – Petrolul Băicoi

A.F.C. Bănești: Negreanu - Merluță, Gânju, Nichifor, Chirilă, Puchea, Ilioiu, S. Diaconu, Roșu, Vintilă, Nae.

Au mai jucat: Albină, Copilu, A. Gheorghe

Antrenor: Ciprian Copilu

Tricolorul: Neacșu - Draghiceanu, O. Gheorghe, V. Burlacu, S. Burlacu, Toader, Tone, Istrate, Popa, Stefănoiu, Vișan.

Au mai evoluat: Catană, Chivu, Ariciu

Antrenor: Laurențiu Urdea

Declarații după meci:


Claudiu Dumitrescu (antrenor A.F.C. Bănești):

”Eu nu mă declar mulțumit de cum a decurs acest meci. A fost mai mult un joc de uzură. Față de meciul trecut, atunci când am avut o primă repriză foarte bună, de această dată nu am văzut nimic plăcut ochiului, că să folosesc acest termen. În opinia mea a fost un derbi al suferinței.”


Laurențiu Urdea (antrenor Tricolorul):

”A fost un joc viu disputat, și după numărul de ocazii pe care le-am avut puteam câștiga. În final a ieșit un rezultat de egalitate de care profită fotbaliștii de la Petrolul `95 Ploiești. Per ansamblu, dacă mă refer la toate meciurile pe care le-am susținut până acum, cred că suntem singura echipă din acest campionat care a avut cele mai multe ocazii dar din păcate fotbalul se joacă pe goluri.”