joi, 22 aprilie 2021

Înfrângere neașteptată!

Petrolul `95 Ploiești - A.F.C. Bănești Urleta 2-1 (2-0)


Chiar dacă calculele hârtiei îi indicau drept favoriți, fotbaliștii din Bănești s-au văzut nevoiți la final să părăsească gazonul cu capetele plecate. Ca și în precedentul meci, elevii antrenorului Claudiu Dumitrescu au fost deficitari la capitolul pregătire dar în economia jocului a contat destul de mult și absența a trei piese ”grele”, Nichifor, Ilioiu și Vintilă. Pe fondul unui joc echilibrat, gazdele și-au creat două faze bine lucrate, care au condus la desprinderea pe tabela de marcaj. Debutul actului secund a aparţinut oaspeţilor, care au controlat în mare parte ostilitățile și Roșu (`65) a redus din diferență cu un șut plasat la colțul lung, după o cursă pe flancul stâng. Același Roșu, (`75) putea restabili egalitatea direct din corner dar obiectul muncii a fost deviat în bară de portarul advers. Poate a fost momentul psihologic al partidei care ar fi putut schimba istoria acestui joc dar spre final petrolistii au trecut pe lângă majorarea avantajului. De menționat că trupa lui Daniel Chiriță s-a prezentat față de ediția trecută de campionat cu un lot mult schimbat, având în componență o serie de jucători cu o mare experiență competițională.

A.F.C. – ul a început cu: A. Negreanu – Banu, Merluță, Gânju (cpt), Albină, Copilu, Dumitrescu, Chirilă, A. Gheorghe, Puchea, Nae. Au mai evoluat: Roșu, Spurcaciu și Diaconu.

Cu numai un punct în clasament, Gânju și colegii lui trebuie să strângă rândurile și să demonstreze că totul a fost numai un simplu accident. Următorul meci se va disputa duminică dimineață, începând cu ora 11.00, în compania formației Petrolul Băicoi.

Tot în această etapă, în propriul ei fief Petrolul Băicoi a obținut o victorie categorică, scor 4-1, în fața formației Tricolorul Breaza.

Declarații după meci:

Claudiu Dumitrescu (antrenor A.F.C. Bănești): ”După aspectul jocului a fost o întâlnire între două echipe bune la capătul căruia, cu puțină șansă puteam câștiga un punct. Este drept, am avut și trei absențe notabile dar și dezavantajul că suntem în urmă cu pregătirea. Sunt sigur că suntem echipa cea mai bună și în jocurile viitoare noi vom decide rezultatele”  

Favoritele nu conving

A.F.C. Bănești și Tricolorul Breaza au început cu stângul acest mini campionat, fiecare trecându-și în cont după primele două etape doar câte un punct în clasament. În schimb, celelalte două competitoare au reușit un start lansat, acumulând fiecare câte patru puncte. Oare ce surprize ne mai rezervă următoarele etape?

CLASAMENT LIGA A PRAHOVA

1. Petrolul Băicoi      2 1 1 0 4-1 4

2. Petrolul `95           2 1 1 0 2-1 4

3. A.F.C. Bănești      2 0 1 1 3-4 1

4. Tricolorul               2 0 1 1 3-6 1