miercuri, 5 mai 2021

O nouă înfrângere!

Petrolul Băicoi - A.F.C. Bănești 1-0 (0-0)


Ultima rundă a campionatului Liga A Prahova a adus fotbaliștilor din Bănești o nouă înfrângere. În fața unei formații care pentru a se califică în finală avea o singură varianta, aceea a victoriei, elevii antrenorului Claudiu Dumitrescu au avut o prestație peste așteptări. Totuși, o singură neatenție a fost suficientă și în minutul 66 defensiva oaspeților a cedat. A fost momentul în care, în urma unei lovituri libere, Alin Negreanu s-a văzut în situația de a scoate mingea din poartă spre bucuria generală a gazdelor. De fapt a fost golul care a deschis drumul spre finala acestei competiții unei formații căreia la începutul sezonului nu i se acordau prea multe șanse. Chiar dacă băneștenii acuzau din plin acea lipsă de pregătire, vizibilă și în meciurile precedente, de această dată evoluția lor pe tot parcursul meciului a fost una notabilă. Aceștia au controlat cu autoritate ostilitățile dar au irosit cu mare ușurință câteva uriașe ocazii de a marca. La acest capitol printre remarcați s-au aflat Adrian Vintilă, de două ori singur cu portarul, la care putem adaugă și bara lui Alex Puchea. Primul ”11” al A.F.C. - ului a avut următoarea distribuție: A. Negreanu – Banu, Merluță, Gânju (cpt), Albină, Puchea, Dumitrescu, Ilioiu, Roșu, Vintilă, Nae.  Au mai evoluat: A. Gheorghe, Copilu și Chirilă. Împăcat cu gândul că acest sezon nu a fost pe măsură așteptărilor, la finele partidei ”secundul” Ciprian Copilu a declarat: ”Părerea mea este că nu trebuie să fim supărați dacă privim aceste rezultate. La noi a fost doar dorința de a juca fotbal fără a avea o pregătire normală, așa cum presupunea startul într-un sezon normal. S-a jucat din trei în trei zile în condițiile în care fiecare are și un serviciu la care trebuie să fie prezent. Deci am jucat de plăcere, fără nici o miză. Sper ca în următorul campionat lucrurile să se prezinte cu totul altfel.”

Punct și de la capăt! >> Gânduri pentru noul sezon.

Trăgând linie, pentru Bogdan Ilioiu (foto) și colegii lui acest sezon trebuie trecut cât mai repede la capitolul amintiri neplăcute, iar din toamnă, când lucrurile poate vor intra pe un făgaș normal, A.F.C. Bănești să aibă o evoluție remarcabilă așa cum și-a obișnuit proprii suporteri. Urmează o pauză competițională destul de lungă în care factorii de conducere din cadrul clubului au timp să creioneze o nouă strategie pentru sezonul viitor care va începe în perioada 01-15 august 2021. Rămâne de văzut în ce măsură se va trece la întinerirea lotului, unde foarte mulți jucători au depășit vârsta de 30 de ani.

Urmează finala! >> Petrolul `95 Ploiești - Petrolul Băicoi.

Practic, cu cele trei puncte trecute în cont, petroliștii din Băicoi și-au asigurat poziția a doua în clasament care îi va propulsa în finala acestui campionat. Surprinzător sau nu, în cealaltă partidă, fotbaliștii din Breaza au obținut punctaj maxim pe terenul celor de la Petrolul `95, câștigând cu scorul 3-2. Așadar, pentru un loc sub soare, care va însemna calificarea pentru barajul de promovare în Liga 3, se vor afla față în față, Petrolul `95 Ploiești și Petrolul Băicoi.

CLASAMENT LIGA A PRAHOVA

1. Petrolul `95           6 4 1 1 13-5  13

2. Petrolul Băicoi      6 2 2 2 10-9   8

3. Tricolorul              6 2 2 2 10-12 8

4. A.F.C. Bănești      6 0 3 3  8 -15 3