duminică, 25 aprilie 2021

Partidă de coșmar!

A.F.C. Bănești Urleta - Petrolul Băicoi 3-3 (2-0)


Nici acum ”căpitanul” Gânju și colegii lui nu au reușit să guste din cupa victoriei. A fost un joc nerecomandat cardiacilor mai ales după modificările dese pe care le-a suportat tabela de marcaj. După un 3-0, un avantaj care părea suficient pentru asigurarea unui succes mult așteptat, fotbaliștii din Bănești nu au putut să gestioneze până la final un meci pe care l-au avut în mână. Inexplicabil, fotbaliştii gazdă au plătit tribut lipsei de pregătire, factorul fizic spunându-și din plin cuvântul. 

Prima repriză a fost una perfectă pentru amfitrioni care au reușit să pentreze poarta adversă prin Roșu (`15) (foto) și Nae (`30). În schimb, chiar dacă au început la fel de bine, penalti transformat de Nae (`50), mitanul secund a fost unul de coșmar pentru elevii antrenorului Claudiu Dumitrescu. Practic aceștia au picat complet iar replica oaspeților nu s-a lăsat mult așteptată, golurile curgând la foc automat în poarta lui Alin Negreanu. Spre final, pe lângă golurile încasate, băneștenii au evoluat în ”10”, Claudiu Dumitrescu fiind trimis la cabine pentru două galbene. În linii mari cam aceasta a fost istoria unui  meci pe care iubitorii fotbalului din Bănești (chiar dacă nu au fost prezenți în tribune) nu-l vor uita prea curând. Primul ”11” al A.F.C. - ului a avut următoarea distribuție: A. Negreanu – Nichifor, Merluță, Gânju (cpt), Roșu, Dumitrescu, Chirilă, Ilioiu, Vintilă, Puchea, Nae. Au mai evoluat: Albină, Copilu și A. Gheorghe.

După acest nou semi eșec, fotbaliștii din Bănești practic nu mai sunt în graficul pe care și l-au propus la debutul sezonului. Cum și Tricolorul Breaza a pierdut surprinzător pe teren propriu în fața Petrolului `95 Ploiești, scor 0-1, următorul meci care se va disputa miercuri, ora 17.00, devine unul de totul sau nimic, Așadar, A.F.C. Bănești - Tricolorul Breaza, considerat acum un derbi al suferinței este unul capital pentru cele două competitoare în tentativa de a mai prinde un bilet pentru baraj.  

Declarații după meci:

Claudiu Dumitrescu (antrenor A.F.C. Bănești): 
”Greu de comentat acest joc. Nu pot să cred că s-a terminat în acest fel. La 3-0 s-a rupt filmul și nu am mai fost în stare să facem față unui adversar care nu mișcase în front până la acest scor. Urmează jocul cu Breaza, o formație care la început se anunța una dintre favorite, contrazisă ca și noi de altfel, de rezultatele negative obținute. În condițiile actuale aștept o motivare în plus din partea jucătorilor mei și sper ca ei să treacă cât mai repede peste aceste eșecuri neașteptate”.
Gabriel Nae (jucător A.F.C. Bănești):
 
”Din păcate am picat fizic și acest lucru a avut influențe nefaste asupra rezultatului final. Serviciul și lipsa de antrenamente și-au spus cuvântul. Adversarii au avut o bancă mai bună și s-a văzut aportul celor introduși pe gazon. Sper să facem un joc bun cu Tricolorul în ciuda faptului că ne confruntăm cu câteva absențe. Puchea și Dumitrescu vor privi jocul de pe margine datorită cartonașelor iar eu, Copilu și Ilioiu vom fi incerți din cauza unor accidentări ”.