duminică, 7 octombrie 2018

Victorie în “10”!


Viitorul Fortuna Breaza - A.S. Muntenii Câmpina 2016 0-2 (0-1)
Surprinzător sau nu, gruparea brezeană a ales să-și dispute acest joc la Câmpina, ducându-ne cu gândul într-un fel sau altul la acele meciuri de atracție din trecut. Nu este mai puțin adevărat că și distribuțiile de atunci erau cu mult mai valoroase față de ceea ce vedem acum iar tribunele cunoșteau un aflux ridicat de spectatori. Dacă Breaza se poate mândri la ora actuală cu formația Tricolorul, prezentă pe prima scenă fotbalistică a județului, la Câmpina nici vorba de așa ceva unde în urmă au rămas numai amintiri. Statistic vorbind, a fost cel de al doilea joc între cele două grupări, de această dată oficial, în care victoria a revenit câmpinenilor. Echilibrul s-a menținut până în minutul 15. În săritură, atacantul oaspeților Bogdan Nedelcu, fără intenție, l-a atins cu mâna pe Daniel Drăgoi provocându-i acestuia o sângerare pe față, fapt ce l-a determinat pe “centralul” Safta să scoată cartonașul roșu. Contrar așteptărilor, rămași în “10”, elevii antrenorului Mugurel Negreanu, acesta fiind trimis și el în tribună pentru proteste, au făcut legea și neșansa sau lipsa de inspirație a făcut ca scorul să nu fie unul de proporții. Mai întâi șuturile lui Buzilă și Duricu au ocolit de puțin cadrul porții pentru ca în minutul 40, Tandalache să obțină un penalty clar transformat cu multă siguranță de Alex Duricu.  Ultimele secvențe ale primei reprize puteau reprezenta desprinderea pe tabelă a fotbaliștilor câmpineni, însă Grigore a reluat imprecis din 6 metri o centrare marca Duricu. Mitanul secund a început cu noi ratări în contul echipei A.S. Muntenii, Bărbulescu, Tandalache, Duricu și Grigore trecând pe lângă majorarea scorului. A venit însă minutul 80, atunci când Tandalache a trimis o pasă perfectă la firul ierbii și din 7 metri Alex Duricu (foto) l-a executat pe Jilavu. Practic, cu cele două reușite și incursiunile care de fiecare dată au creat panică în defensiva adversă, acesta poate fi considerat jucătorul meciului. Evident, fluierul final le-a prilejuit jucătorilor oaspeți un motiv de bucurie, aceștia dedicând succesul președintelui Gery Dinică, plecat în această perioadă din țară. În linii mari cam aceasta a fost istoria unui joc în care formația din Breaza și fanii acesteia, ultimii din urmă reprezentând o frumoasă galerie care și-a susținut în permanență idolii, au primit o lecție de fotbal din care sigur vor avea ce învăța.
Fortuna: Jilavu - Stoica, Fl. Voinea, Olteanu, D. Drăgoi, Mușea, M. Dinoiu, Cojocaru, Sima, Urdea, Nica (cpt). A mai evoluat și Andrei Duricu
Antrenor: Andrei Duricu.
A.S. Muntenii: Briotă – Bej, Horja, Matache, Necula, Bărbulescu (cpt), Buzilă, Alex Duricu, Grigore, Tandalache, Nedelcu. Au mai fost folosiți: Dobre, S. Drăgoi și Strat
Antrenor: Mugurel Negreanu
În următoarea etapă, câmpinenii vor primi vizita formației C.S. Brazi Popești, partida dintre cele două competitoare urmând să se dispute duminica viitoare pe stadionul “Petrol”, începând cu ora. 11.00.

Declarații după meci:
Mugurel Negreanu (antrenor A.S. Muntenii):
“Ce pot să spun? Sunt bucuros că jucăm un fotbal spectaculos. Avem determinare. Avem ambiție. Am reușit să câștigăm în “10” și consider că este un lucru remarcabil. Îi felicit pe băieți și îmi doresc să nu ne pierdem concentrarea. Vine un meci greu și normal, jucăm la victorie. Sper să am tot lotul valid, excepție făcând Buzilă, Nedelcu și Pop Cătălin care din diverse motive nu vor putea evolua în următoarea etapă”
Ionuț Necula (jucător A.S. Muntenii):
“În opinia mea am reușit un joc foarte bun chiar dacă la un moment dat am jucat în inferioritate numerică. Am demonstrat că suntem un grup unit și putem în continuare să obținem rezultate pozitive”
Andrei Stoica (jucător Fortuna):
“A fost un meci greu în care am întâlnit niște adversari bine pregătiți. Personal, pot spune că revin pe gazon după o absență de 5 ani și vreau să mulțumesc colegilor mei pentru primirea pe care mi-au făcut-o. Sper să pot ajuta în continuare această formație care joacă un fotbal de plăcere și care crează o atmosfera frumoasă în tribune așa cum a fost și la această partidă”
Valentin Urdea (jucător Fortuna):
“Rezultatul spune totul. Clar, victorie meritată a oaspeților. Ne-am dorit să jucăm acest meci la Breaza, așa cum ar fi fost normal, dar din păcate nu s-a putut. Pe teren propriu poate ar fi fost altceva. Mulțumim fanilor noștri care au fost lângă noi și ne-au susținut, și îi asigurăm că vom face tot posibilul să câștigăm următorul meci, cel de la Varnița”
- Galerie foto -