vineri, 17 august 2012

C.S.O. Plopeni – C.S. Băneşti 4-2

Primul meci al etapei din noul sezon fotbalistic al Ligii A Prahova a coincis cu o deplasare a elevilor lui Robert Opatchi pe stadionul unei foste echipe care în campionatul trecut a activat într-un eşalon superior. După un început echilibrat, care nu prevestea înscrierea unui număr aşa mare de goluri, a venit minutul 15, în care defensiva oaspeţilor a cedat pentru prima oară. De altfel, jocul sub aşteptări a lui Adrian Burchi, la care s-a adăugat şi greşelile în lanţ a lui Braşoveanu, a făcut ca până în minutul 30 jucătorii gazdă să mai înscrie de două ori. La acest scor, treziţi parcă la realitate, băneştenii au avut o perioadă de revenire, materializată şi pe tabela de marcaj.
Mai întâi, în urma unei centrări, Creţu a prelungit cu capul până la Mugurel Negreanu,  şi acesta din 6 metri a reuşit să reducă din diferenţă, pentru ca acelaşi Mugurel Negreanu, la începutul reprizei secunde să obţină un penalty, transformat cu siguranţă de Budileanu (foto). Dacă până la acest scor, arbitrajul “centralului” a fost unul discret, prestaţia acestuia în continuare a produs multă nemulţumire pe banca tehnică a oaspeţilor. După ce Grigoraş a încercat să grăbească reluarea jocului, vrând să ducă mingea la centrul terenului, la care portarul gazdelor a ripostat, surprinzător, fotbalistul câmpinean a văzut două cartonase galbene pentru acelaşi motiv. Rămaşi în zece, băneştenii nu au cedat lupta însă Iliyeș a trecut cu vederea un fault asupra lui Bej din care a rezultat cel de al patrulea gol al formaţiei din Plopeni. În acest meci, antrenorii Robert Opatchi şi Claudiu Andrei au început cu: A. Negreanu – A. Burchi, Cristache (cpt), Braşoveanu, Creţu, Budileanu, Ursea, Iancu, Dincă, Jantea, M. Negreanu. Au mai fost folosiţi: Bej, Grigoraş, Dârstaru, Gorgan. Arbitri: Adrian Iliyeș (Ploiești) – Dorin Călin (Râfov), George Anastase (Coslegi). Observator: Radu Vasile (Ploiești).
*
Un gest mai rar întâlnit, atunci când pierzi la acest scor, l-a făcut conducerea clubului din Băneşti. Mai precis, la finalul partidei, jucătorii au fost totuşi felicitaţi fiind îndemnaţi să uite cât mai repede acest episod. Iată o atitudine care obligă şi care trebuie răsplătită prin evoluţii şi rezultate pozitive. Acest lucru se poate întâmpla chiar în etapa următoare, contra echipei Voinţa Vadu Părului, când fotbaliştii din Băneşti au ocazia să se reabiliteze în faţa proprilor suporteri.

*
 Declaraţii după meci
 Robert Opatchi (antrenor C.S. Băneşti):
“În primul rând sunt nemulţumit de jocul făcut în apărare, unde Braşoveanu şi Burchi au fost de nerecunoscut. Nu acelaşi lucru aş spune despre celelalte compartimente dar cu ce ne încălzeşte faptul că am dat două goluri, dacă greşelile defensivei noastre au condus la primirea a patru goluri. Nemulţumit sunt şi de arbitraj. Până la scorul de 3-2 nu am ce să reproşez dar după aceea am fost dezavantajaţi”