marți, 12 martie 2013

Vali Bunea: “Va exista şi un sistem de premiere”


Unul dintre cei mai apreciaţi fotbalişti câmpineni care încă mai activează şi la această oră, ţinând cont că are o anumită vârstă, este fără îndoială, Valentin Bunea. Actualmente, micuţul mijlocaş se află sub culorile formaţiei C.S.M. Câmpina, unde evoluează în Liga A Prahova, dar îl  găsim şi în campionatul de mini fotbal ploieştean, în cadrul echipei A.S. Vispeşti 2012.

-Eşti un sportiv care practică fotbalul, atât pe teren mare, cât şi pe teren redus. Unde este mai uşor?
-Ce pot să spun? În nici una dintre aceste două situaţii nu este deloc uşor. În cazul meu, dacă privesc în urmă, înclin oarecum spre fotbalul pe teren mic, care mi-a adus multe satisfacţii.
-Apropo, în CV-ul tău fotbalistic, figurează o performanţă de invidiat. Greşesc?
-Nu. În anul 2005 am devenit campion naţional de futsal, cu echipa F.C. Bodu Bucureşti, patronată în acea perioadă de Mitică Dragomir.
-Ce calităţi trebuie să aibă un jucător de “sală”?
-În primul rând un control foarte bun al mingii în regim de viteză. În fotbalul pe teren redus se joacă foarte mult schematic. Legat de pregătirea fizică trebuie să subliniez faptul că atunci când vrei să faci cu adevărat performanţă, aceasta nu este cu nimic mai prejos faţă de ce întâlnim la fotbalul pe teren mare.
-Se câştigă bine în fotbalul de sală?
-În campionatul naţional de mini fotbal în nici un caz nu sunt salariile pe care le întâlnim în Liga I. Este o diferenţă foarte mare între acestea. Totuşi, echipele de top din România, asigură salarii “bunicele”.
-Înţeleg că în Câmpina, cât de curând se va înfiinţa un campionat de mini fotbal. Având în vedere că te afli printre organizatori, poţi să oferi câteva detalii? Ce structură va avea?
-Da. Având exemplu la ce se întâmplă în Ploieşti în acest domeniu, alături de Octavian Costache, antrenorul formaţiei AS. Vispeşti, ne-am gândit să înfiinţăm, aici la Câmpina, un campionat de fotbal în toată regula. Meciurile se vor desfăşura pe arena “Fibec” la fiecare sfârşit de săptămână, asigurându-se toate condiţiile de joc. Această competiţie, care ne dorim să debuteze luna viitoare, are deja un sponsor şi sunt convins că vor mai apărea şi alţii. Vom dispune foarte curând şi de un site, iar echipele participante vor putea avea în componenţă şi jucători legitimaţi, limita maximă fiind Liga a III-a naţională. Va exista şi un sistem de premiere iar din retur, meciurile echipelor fruntaşe vor fi televizate.
-Ce efort financiar presupune să facă echipele participante la acest adevărat turnir fotbalistic?
-La fiecare meci susţinut vor trebui să achite suma de 100 RON. În caz de neprezentare la două jocuri, se va trece la excluderea din campionat. Înscrierile se fac până la data de 20 martie, la telefon 0721063167. Avem până acum opţiunile mai multor echipe de a lua startul în această competiţie. Primarul Buşteniului, domnul Savin, şi-a manifestat dorinţa de a înscrie o echipă, deasemenea, şi o grupare din judeţul Argeş doreşte să participe, că să dau numai două exemple.
-Nu-mi rămâne decât să urez succes acestei competiţii.
-Mulţumesc şi invit pe toţi cei care doresc şi le place fotbalul, să participe la acest campionat care încă de pe acum se anunţă cu adevărat atractiv.