sâmbătă, 8 aprilie 2017

Dumitru a făcut diferenţa

A.F.C. Brebu – A.F.C. Băneşti-Urleta 1-0 (0-0) 
Finalul jocului de la Brebu a lăsat în urmă două stări diametral opuse. De o parte, bucuria firească a gazdelor, care au obţinut o victorie mai mult decât meritată, graţie golului marcat de Bogdan Dumitru (foto) iar de partea cealaltă tristeţe şi resemnare. Dealtfel, la finalul meciului, fericit, îmbrăţişat de colegi, cunoscutul atacant al A.F.C. – ului din Brebu a ţinut să precizeze că, “alături de colegii mei am făcut un joc bun, încheiat cu un succes care putea fi şi mai concludent. Am demonstrat că suntem o echipă bună în faţa altor formaţii care au condiţii mult mai bune de pregătire ca noi. Băneştiul are o echipă bună dar eu spun că astăzi am fost peste adversari la toate capitolele”. Considerat un adevărat derbi zonal, plin de ambiţii şi orgolii, meciul dintre cele două formaţii nu s-a ridicat din punct de vedere valoric la cota aşteptărilor. În majoritatea timpului a fost o luptă acerbă la centrul terenului, unde elevii antrenorului Robert Săvulescu şi-au interpretat cât au putut de bine partitura, spre deosebire de cea a oaspeţilor care a lăsat mult de dorit. Cu un joc uşor de anticipat, bazat numai pe centrări care l-au căutat pe antrenorul –jucător, Marius Vişan, acesta din urmă aflat într-o zi foarte slabă, fotbaliştii din Băneşti au fost inexistenţi la capitolul ocazii de gol. După ce în minutul 50, Rada a şutat puţin peste transversală, în minutul 53 Bogdan Dumitru i-a luat faţa lui Gânju, şi de la 9 metri a trimis pe lângă Iscru, direct în “aţe”. Aflat în bună dispoziţie de joc, acelaşi Bogdan Dumitru putea mării diferenţa în minutul 60, dar şutul său a fost respins de portar. Pe aceste coordonate, în ciuda eliminării lui Zaibert, min.80, gazdele au rezistat cu brio până la final, demonstrând că la această oră pot pune probleme oricărui adversar din serie.
A.F.C. Brebu: Bucuroiu – Marcu, Burlacu, Zaibert, Ciubotaru, Fl. Pancovici, Budileanu, Rada, Plumb, V. Bunea, B. Dumitru (cpt). Au mai jucat: Stoica, Oprica.
Antrenor: Robert Săvulescu.
A.F.C. Băneşti-Urleta: Iscru – Soreanu, Gânju (cpt), Neagu, R. George, Dumitrescu, Ilioiu, Popa, Petrescu, Vişan, Alexandru. Au mai fost folosiţi: Crăciun, Nicolae
Antrenor: Marius Vişan

În următoarea etapă, A.F.C Brebu va lua cap compas stadionul formaţiei Avântul Măneciu.