vineri, 21 decembrie 2012

Ion Burchi: ”Sincer, mă aşteptam să rămân”

După un campionat petrecut sub culorile C.S.M. – ului, antrenorul Ion Burchi a dispărut pentru o perioadă de timp, după care destinul său fotbalistic s-a îndreptat spre formaţia C.S. Băneşti.

-Ce a însemnat anul 2012 pentru antrenorul Ion Burchi?
-Simplu. Un sfârşit de drum cu C.S.M. – ul, în opinia mea, destul de onorabil, şi un început de drum nou, alături de C.S. Băneşti.
-Munca ta depusă preţ de un campionat, la C.S.M. Câmpina, practic a fost ştearsă cu buretele. Te-ai aşteptat la un astfel de deznodământ?
-Nu m-am aşteptat. Eu am lucrat cu jucători pe care ulterior, domnul antrenor care a venit la C.S.M. nici măcar nu a mai vrut să-i primească pe teren sau în incinta bazei sportive. Eu a trebuit să fac performanţă cu ei şi cred că locul IV este onorabil. Sincer, mă aşteptam să rămân şi eu în cadrul clubului pentru că simţeam că merit lucrul acesta dar ...
-Ai lăsat în urmă o serie de tineri fotbalişti talentaţi care alcătuiau o echipă care s-a vrut a fi cu adevărat una a Câmpinei. De ce crezi că a eşuat acest proiect?
-Poate altul era drumul echipei dacă domnul Guran ieşea primar după alegerile din vară. A fost un proiect care se dorea să dureze cel puţin 10 ani. După un campionat în care C.S.M. – ul promovase şi apoi a terminat pe locul IV, nu cred că era un motiv de renunţare. Din păcate dispăruse acel entuziasm din partea acţionarilor. Evident, se pot face multe speculaţii pe această temă.
-Sincer, actuala distribuţie a C.S.M.- ului este superioară celei din perioada când tu stăteai pe banca acestei echipe?
-Mie mi-ar fi plăcut ca domnul Guran să-i impună domnului Roşca să lucreze cu jucători ca Bej, Grigoraş şi lista poate continua, şi să-i ceară locul I. Vreau să spun că nouă ne-a lipsit foarte mult timpul. Nu s-a avut răbdare. Cu lotul pe care l-am avut la dispoziţie şi cu încă 2-3 jucători, plătiţi măcar pe jumătate faţă de cei de acum, nu văd de ce nu aş fi avut aceleaşi rezultate.
-Apropo, o întrebare pe care am pus-o până acum la mai mulţi antrenori. Cum te-ai caracteriza în această profesie pe care ţi-ai ales-o, după o carieră de fotbalist în care ai făcut performanţă?
-Sunt un om căruia îi place seriozitatea. Îmi place să muncesc şi mai puţin să promit. La antrenamente îmi place să îmbin utilul cu plăcutul, în condiţiile în care nu ai posibilitatea să plăteşti un jucător cu bani mulţi. Evident, dacă sunt bani atunci şi cerinţele antrenorului faţă de jucători sunt pe măsură.
-Ce defecte are Ion Burchi?
-În primul rând lipsa de experienţă. Îmi doresc să obţin şi licenţa B, să intru în contact cu câţi mai mulţi oameni de fotbal, într-un cuvânt să fiu conectat 100% la acest fenomen care se numeşte fotbal.
-Ai activat în fotbalul câmpinean. Încotro crezi că se îndreaptă destinele acestuia?
-După câţiva ani în care s-a bătut pasul pe loc, 2012 a însemnat promavarea echipei Unirea Câmpina în Liga a III-a naţională. Este clar că la anul o să avem o echipă în divizia B, chiar dacă nu va fi una câmpineană. Probabil, această situaţie va conduce la unificarea celor două echipe câmpinene.
-Ai preluat formaţia din Băneşti de abia în etapa a VI - a, înlocuindu-l pe Robert Opatchi. Ce crezi că i-a lipsit echipei în primele etape şi care a fost contribuţia ta până la finalul acestui sezon?
-Cred că în primul rând i-a lipsit şansa şi asta s-a văzut pe începuturile de meci. Am găsit o formaţie bine pregătită fizic, cu un lot destul de mare. Probabil că venirea mea a produs un impact care a influenţat în mod pozitiv jocul echipei. Am fost mai pragmatici şi rezultatele s-au văzut. Am avut ocazia să găsesc acei jucători cu care în urmă cu doi ani, porneam împreună la drum sub culorile C.S.M-ului.
-Când vei suna adunarea? Se anunţă noutăţi în structura actualului lot?
-Pe 19 ianuarie ne vom întâlni la stadion şi vom începe o perioadă de pregătire specifică acestei pauze competiţionale. În privinţa capitolului noutăţi este greu să mă pronunţ acum. În acest moment ştiu că ne vom baza pe aportul lui Ştefan Hromei de la C.S.M Câmpina.
-Ce le transmiţi fanilor echipei din Băneşti?
-Tuturor le doresc sărbători fericite, sănătate şi să fie în continuare alături de echipă.