duminică, 22 septembrie 2024

Oaspeții foarte aproape de trei puncte



Viitorul Cosminele - Progresul Proviţa de Jos 3-3 (1-1)

Progresul: Găman - Viuleţ, Butufei, Motoroiu (cpt), Bucur, Bărbulescu, Alexe, Prisăcăruț, Drăghici, Vintilă, Neagoe.  Au mai jucat: Necula, Căfădaru, Vasilache și Furdui.

Antrenori: Ionuț Necula și Vali Bărbulescu

În tentativa de a se menține pe o poziție superioară, pupilii lui Daniel Crețu au încercat să dea o replică cât mai bună echipei aflată în postura de lider. În fața unui public avid de fotbal, puțin a lipsit ca acesta să trăiască o mare dezamăgire, proviţenii fiind în marea majoritate a timpului vioara întâi. De altfel, chiar din debut și-au aratat colții și în minutul 15, Ionuț Alexe a transformat impecabil un penalty acordat pentru un fault asupra lui Neagoe. Mai mult, Vali Bărbulescu a ratat singur cu portarul și în loc de 2-0, gazdele au reușit să restabilească egalitatea. Contrar cursului jocului, imediat după pauză (`54) amfitrionii au făcut 2-1 dintr-o faza fixă, dar oaspeții au avut o revenire de senzație. Mai întâi, Ionuț Alexe (`70), cel mai bun jucător de pe gazon, a echilibrat tabela în urma unei acțiuni purtate pe banda stângă pentru ca 10 minute mai târziu, Neagoe, după o lovitură de colț să înscrie cu capul din 2 metri. Cum evoluția echipei gazdă nu a fost cea scontată, jocul avut și accente de nervozitate. Astfel, centralul a fost obligat să apeleze și la cartonașele roșii, câte un jucător din fiecare formație plecând mai devreme la cabine. Pe acest fond, gruparea din Cosminele a avut șansa ca în minutele de  prelungire să obțină cu greu o egalare într-un joc în care de departe pornea cu prima șansă. Pentru jucătorii proviţeni urmează un nou joc, de această dată pe teren propriu în fața formației Caraimanul Bușteni.



Pe marginea acestui joc, Ionuț Necula (foto), unul dintre antrenorii grupării din Proviţa de Jos a declarat: ”Puteam pleca cu toate punctele dar o neatenție pe final ne-a costat. Din păcate am ratat foarte mult dar acesta este fotbalul. Remarc din nou prestația de excepție a lui Ionuț Alexe. De asemenea mulțumesc tuturor jucătorilor noștri pentru evoluția foarte bună din acest joc”