duminică, 15 septembrie 2024

Oaspeții au trecut pe lângă cele trei puncte


CS Mănești - AFC Brebu  
2-2 (1-2)

CS Mănești: Manea - Ir. Ivan, Lățea, Negoiță, Laszlo, Cristea, Ungureanu, Simion, Anghel (cpt), M. Ivan, S. Ivan.  Au mai jucat: Procopianu, Dumitrașcu și Costache

Antrenor: Marin Nicolae

AFC Brebu: Dinu - Rada, Mărăcineanu (cpt), Marcu, D. Marin, Bunea, Drăgan, Bridinel, Manole, Vișan, Oancea. Au mai fost folosiți: Zahiu, Dima, Tolbașu și A. Marin.

Antrenor: Vali Bunea

După semi-eșecul din restanța disputată la mijlocul săptămânii, elevii lui Vali Bunea au arătat un cu totul alt fotbal pe stadionul din Mănești. Spectatorii prezenți pe stadion au avut parte de o primă repriză controlată în cea mai mare parte a timpului de către oaspeţi. De această dată linia mediană a excelat iar ocaziile nu au întârziat să apară la poarta adversă. Primul care a deschis seria a fost Drăgan (`17) cu un șut puternic, respins cu dificultate de către portarul gazdelor pentru ca mai apoi Bridinel (`20) să trimită direct din corner în transversală. Dacă Tibi Oancea (`29) nu a reușit să-l învingă pe Manea din 7 metri, în minutul 40, Vișan a spart gheața cu o lovitură de cap în urma unui corner executat de Bridinel. În replică, gazdele au reușit golul egalizator prin Mircea Ivan (`43) însă ultimele secvențe ale reprizei, Tibi Oancea și-a adus echipa în avantaj, îndeplinind o simplă formalitate la o centrare perfectă a lui Manole. De remarcat și prestația lui Dinu care a intervenit salvator, cu prețul unei accidentări la mână, la o mare oportunitate pe care Mircea Ivan a irosit-o în contul echipei sale. Actul secund a scos în prim plan barele porții din Mănești care în două rânduri s-au opus golului, Zahiu și Dima fiind foarte aproape de a mări diferența. Și cum în fotbal ocaziile se răzbună, contrar cursului jocului, gazdele reușesc să echilibreze tabela prin același Mircea Ivan (`83). În linii mari se poate spune că după aspectul jocului, brebenii ar fi meritat cele 3 puncte în fața unei formații care de regulă nu obișnuiește să piardă pe teren propriu. Rămâne ca gruparea vizitatoare să strângă și mai mult rândurile iar următorul joc pe teren propriu, contra echipei CS Bucov, să conducă la o victorie clară, în conformitate cu valoarea lotului prezidat de Cătălin Tănase.



“Consider că am avut cea mai bună prestație din acest sezon. Am remarcat dorința și determinarea băieților, și cu mai multă șansă puteam să ne impunem. Am pierdut două puncte în fața unei echipe bune și aștept meciul din etapa următoare, de la Brebu, unde suntem condamnați să câștigăm”, a spus Cătălin Tănase (foto), președintele formației oaspete.