sâmbătă, 8 iunie 2024

Voința spulberă visele Viitorului şi urcă pe podium



Viitorul Cosminele - Voinţa Adunaţi 3-4 (2-2)

► Voința: Duţã - Nedelcu, Călin L. Pintă, Negotei (cpt), Apăunei, Petrescu, Ene, Comănoiu, Cojocaru, Urdea. Au mai fost folosiți: Moise, E. Turek și Iordache.

Antrenori: Adrian Mitrea și Cristi Negotei 

Unul dintre jocurile care a suscitat un interes mai aparte a fost și cel de la Cosminele, față în față fiind două dintre echipele care au dominat actuala stagiune fotbalistică a Superligii B1 Prahova, seria Nord. Pentru gazde, cele trei puncte erau vitale în lupta directă cu una dintre celelalte două contracandidate din Câmpina, Sportul și FC Muscelul întâlnindu-se într-un meci disputat la aceași oră. Surprinzător, oaspeții au început ezitant și în primele 15 minute deja tabela arăta un 2-0 liniștitor pentru fotbaliștii din Cosminele care deja poate erau cu gândul la tricourile de campioni ai seriei. Numai că, parcă treziți din somn, elevii lui Mitrea și Negotei și-au schimbat complet partitura și în două rânduri și-au arătat colți prin Vali Urdea (`30) și Lucian Comănoiu (`42). În partea secundă, cu garda deschisă, ambele distribuții au căutat să se impună dar balanța victoriei a înclinat-o ”il capitano” Bogdan Negotei (`60 și `80), acesta aducând liniștea pe stadionul din Cosminele, acolo unde visurile suporterilor locali de a promova la finalul acestui sezon s-au năruit aproape complet. Chiar dacă gazdele, cu un ultim efort au redus din diferență în minutele de prelungire, Voința Adunați obține o victorie prețioasă, îndelung savurată de micuțul grup care a însoțit gruparea vizitatoare. Cu acest succes, echipa prezidată de Ciprian Pință urcă pe poziția a treia în clasament, cu 48 de puncte, urmând ca în ultima etapă, pe teren propriu, să primească vizita formației CS Cornu 2.



Cristi Negotei: ”Din toamnã voi avea și calitatea de jucător la această echipã”

După confruntarea de la Cosminele, Cristi Negotei (foto), antrenorul formației oaspete a spus: ”Nu pot să-mi explic cât de slab am putut să începem acest joc dar din minutul 20 ne-am arătat adevărata față. Parcă am fost o altă echipă iar rezultatul firesc, ne mulțumește pe deplin. Am întâlnit o formație care miza foarte mult pe victorie, singura variantă care îi asigura promovarea. Nu pot decât să mulțumesc grupului nostru de suporteri care au făcut deplasarea alături de noi și îi asigur că din toamnă voi avea și calitatea de jucător la această echipă”