duminică, 3 martie 2024

Oaspeții au spart gheața câștigând pentru prima oară pe terenul de la Vărbilău



La Vărbilău s-au aflat față în față două echipe sensibil egale, cu același număr de puncte în clasament dar care în ultimele ediții de campionat, de fiecare dată și-au valorificat avantajul terenului propriu. De această dată însă, în urma unui joc viu disputat, Zeița Fortuna a surâs oaspeților care în final au câștigat la limită cu 1-0. Jocul a fost marcat la început cu un moment de reculegere în memoria lui Vasile Iacob, un vechi om de fotbal care ultima oară a activat la AFC Bănești. Pe un gazon cu multe denivelări, cele două distribuții au preferat mai mult un joc cu mingii lungi care în prima repriză nu au avut finalitatea dorită. Dacă gazdele, prin Sergiu Ivan (`34) puteau debloca tabela același lucru a fost valabil și pentru Ionuț Dima (`38) și Mădălin Vișan (`33), ultimul reușind să trimită în bara porții adverse. După pauză, Ovidiu Saulea și-a trecut în cont o transversală dar în minutul 51, în urma unei centrări de pe banda stângă Tibi Oancea a marcat cu un șut plasat de la marginea careului mare. Conduși pe tabelă, elevii lui Dorel Popa au forțat cu toate liniile egalarea, fiind căutați cu predilecție Cristi Opriș și Sergiu Ivan, însă șansa și forma foarte bună a lui Laurențiu Dinu a făcut ca toate cele trei puncte să ia drumul Brebului.

► CSL Vărbilău: Isar - Grigore, Paraschiv, Lunca, Stanciu, Ilina, Saulea, Radu (cpt), Moise, Ivan, Preda. Au mai evoluat: Mihai, Zamfir, Sandu și Opis.

Antrenor: Dorel Popa

► AFC Brebu: Dinu - Plumb, Oprica, Neagu, Marcu, Dima, Dumitru (cpt), Bunea, Vișan, Oancea, Rada. Au mai jucat: Drăgan și Popa.

Antrenor: Robert Săvulescu

Pentru Bogdan Dumitru & Co. urmează un joc acasă în compania formației CSO Comarnic în timp ce fotbaliști din Vărbilău vor lua cap-compas sinteticul de la Petrol unde vor întâlni formația municipalității câmpinene.

Declarații după joc:



“Nu am ce să le reproșez băieților mei în afară de faza golului primit. Pot să spun că am avut ocazii de a marca dar cred că dacă jucam încă o zi tot nu le dădeam gol. A fost ziua lor norocoasă și au știut să speculeze acest joc. Îi felicit, știm să pierdem și le urăm baftă în continuare” a declarat Dorel Popa (foto), antrenorul formației gazdă.



“Am avut un meci greu în comparație cu amicalul pe care l-am susținut împotriva acestei formații nu cu mult timp în urmă. Mă bucur că am reușit să câștigăm. Felicit echipa adversă pentru modul cum și-a apărat șansele. Pentru noi urmează în opinia mea cel mai important joc din acest retur, la Brebu sosind la finalul săptămânii viitoare CSO Comarnic” a spus Cătălin Tănase (foto), președintele formației din Brebu.