joi, 26 octombrie 2023

Un nou derbi zonal!




Indiferent de pozițiile din clasament, întâlnirile directe au născut multe patimi și orgolii, fapt consumat, de exemplu, și în sezonul trecut. Atunci, în jocul de la Cornu, echipa băneșteană aflată în cădere liberă a reușit o remiză nesperată, scor 0-0, pe un stadion în care punctele se câștigă foarte greu. Sâmbătă, față în față se vor afla două formații care vor arunca în luptă toate forțele disponibile la acel moment. Prima, cea a gazdelor, cu un parcurs remarcabil, ultima victimă fiind echipa municipalității câmpinene, pornește drept favorită, chiar dacă George Bârsănel, unul dintre pilonii importanți, este încă indisponibil. De partea cealaltă, formația oaspete vine după un 6-0 administrat ”lanternei” pe terenul acesteia, însă acest meci se dorește o confirmare a unui nou început, după o serie de jocuri sub așteptări. Ca o comparație, bineînțeles păstrând proporțiile, gruparea din Bănești seamănă cu cea a Petrolului de pe vremea Veoliei, cu mulți fotbaliști valoroși dar lipsită de un adevărat conducător de joc cum avea să fie la momentul promovării, moldoveanul Eugeniu Cebotaru sau japonezul Seto Takayuki. Interesant va fi și duelul tactic al celor doi antrenori, Dragoș Mihalache, respectiv Mihai Negreanu. Liniile de clasament ale celor două competitoare sunt:

4.      ACS Cornu         12   9 1 2  35-12   28p.

10.    AFC Bănești       12   5 1 6  24-25   16p.

Așadar un joc programat sâmbătă dimineață, ora 11.00, pe baza sportivă a formației gazdă. Partida va fi arbitrată de Laurențiu Piciu ajutat la cele două linii de Bogdan Mociorniță și Gabriel Raduță. Ȋn calitate de observator A.J.F. a fost delegat Cristian Nica.



”Venim după un meci deloc ușor dar suntem fericiți că am luat trei puncte la Câmpina. Acum ne concentrăm asupra partidei de sâmbătă când vom întâlni un adversar dificil. Mă aștept ca oaspeții să vină motivați și ca atare vom trata jocul cu maximă seriozitate. Sper ca publicul să fie prezent în număr cât mai mare la stadion și în final să fie satisfăcut de jocul celor două echipe” - a declarat Ionuț Alexe (foto-sus), o rotiță indispensabilă din angrenajul gazdelor.



”Ca de fiecare dată tratăm jocurile cu gândul și dorința de a obține maximul de puncte. Am traversat o perioadă mai puțin bună dar venim după o victorie de moral. Consider că este momentul să arătăm mult mai bine ca în partidele anterioare și împreună cu colegii mei să facem un meci bun la capătul căruia să obținem un rezultat pozitiv” - a spus Constantin Albină (foto-sus), unul dintre jucătorii importanți ai echipei din Bănești.

Programul complet al etapei are următoarea configurație:

► Petrolul `95 Ploiești - A.F.C. Brebu

► C.S.O. Teleajenul Vălenii de Munte - Unirea Cocorăști Colț

► C.S. Brazi - C.S.O. Boldeşti

► C.S. Măneşti - C.S. Câmpina

 Petrosport - Triumf Poiana Câmpina

 Avântul Măneciu - C.S.O. Băicoi

 C.S.O. Comarnic - Unirea Urlaţi

 C.S.L. Vărbilău - C.S.C. Berceni