joi, 20 aprilie 2023

Un derbi de atracție la Bănești!


A.F.C. Bănești - A.F.C. Brebu

Indiferent de pozițiile din clasament partida de la Bănești reprezintă un derbi de tradiție care de fiecare dată a atras privirile fanilor acestor două formații. Este drept că dacă vorbim din punct de vedere valoric, acum s-au inversat rolurile, echipa din Brebu fiind superioară la acest capitol având în componenţă nume cunoscute din lumea fotbalului prahovean. De partea cealaltă, A.F.C. Bănești se află într-un amplu proces de reconstrucție care necesită timp pentru a fi dus la bun sfârșit. În acest moment, după înfrângerea din etapa trecută de pe stadionul de lângă gara Câmpinei, formația din Bănești se află pe locul 15 în clasament în timp ce jucătorii din Brebu vin după un joc câștigat pe teren propriu împotriva echipei C.S.O. Măneciu, scor 2-1, și ocupă poziția cu numărul 8.

A.F.C. Bănești caută noi puncte

Ion Boncu (foto-jos), președintele grupării băneștene a prefațat partida care va fi în compania formației din Brebu, catalogând duelul ca fiind unul de tradiție, între două echipe care pot produce un fotbal frumos. 

”Chiar dacă există o diferență apreciabilă de puncte în clasament sunt convins că cele două echipe vor oferi un joc spectaculos. Sigur, noi la această oră încercăm să căutăm o formulă competitivă cu care să revenim acolo unde am fost până nu cu mult timp în urmă. Este nevoie de răbdare, de multă muncă și seriozitate în pregătire. Rămâne să ne măsurăm forțele și cu adversari mai puternici ca noi și să încercăm să obținem cât mai multe rezultate pozitive. Sper ca publicul care va fi prezent la meci să asiste la un joc frumos disputat în limitele fair-play-ului”


Cătălin Tănase: ”Vom intra pe gazon cu gândul la cele trei puncte”

Se anunță un meci interesant și din perspectiva lui Cătălin Tănase (foto-jos), președintele echipei A.F.C. Brebu.

Un derby de tradiție între două echipe care pot produce un fotbal plăcut ochiului. Nu există presiune pentru echipa mea care și în acest început de sezon se află în grafic. Deci pentru noi va fi un joc la fel ca toate celelalte în care vom intra pe gazon cu gândul la cele trei puncte. Sper ca la final jocul să mulțumească publicul care va fi prezent pe stadionul din Bănești”.  


Confruntarea dintre cele două grupări va avea loc sâmbătă dimineață, pe stadionul din Bănești, începând cu ora 11.00. Partida va fi arbitrată de Valentin Dumitru secondat la cele două linii de Alexandru Chioibașu și Cristi Damian. Ȋn calitate de observator A.J.F. a fost delegat Nicolae Nuță.

Această etapă mai cuprinde următoarele partide:                     

► C.S.C. Măneciu - C.S.O. Boldeşti

► C.S. Cornu - C.S.O. Teleajenul Vălenii de Munte

► Atletic United - C.S. Brazi

► Unirea Urlaţi - C.S.O. Băicoi

► Petrolul `95 Ploiești - Voința Vărbilău

► C.S. Câmpina - A.C.S. Triumf Poiana Câmpina

► C.S. Strejnicu - C.S. Măneşti

 C.S. Berceni - Tricolorul Breaza