duminică, 3 iunie 2018

Veniți la fotbal!


A.F.C. Bănești Urleta - C.S. Păulești
Întâmplător sau nu, din când în când, puținii iubitori de fotbal câmpineni au parte de câte un meci “adevărat” nemaifiind nevoiți să bată drumurile pe la Bănești, Cornu sau Brebu. Așa se va întâmpla și miercuri după amiază când pe stadionul “Rafinăria” din Câmpina, începând cu ora 17.30 se va disputa una dintre semifinalele Cupei A.J.F. Prahova. Se vor afla față în față formațiile A.F.C. Bănești - Urleta și C.S. Păulești, două grupări care la această oră cochetează cu primele locuri în clasamentul Ligii A Prahova. În confruntările directe din campionat, de fiecare dată fotbaliștii din Păulești s-au impus, scor 3-0 la Bănești și 3-2 în jocul când au îndeplinit rolul de gazde. Sub aceste auspicii, în tabăra băneșteană singura alternativă este victoria, pupilii lui Aurel Covrig și Ninel Dinescu fiind montați să obțină o calificare în finala acestei competiții județene. 
Despre acest nou turnir fotbalistic, Marius Vișan (foto), antrenorul A.F.C. – ului aprecia că, “Cu siguranță ne dorim foarte mult victoria. În acest moment Cupa a rămas principalul nostru obiectiv și vrem să mai salvăm ceva din ce am făcut noi în acest campionat de care în curând ne vom despărți. Mai precis, au fost câteva jocuri cu echipele bune din fața noastră în care rezultatele nu au fost cele scontate și evident vrem să compensăm acum cu un rezultat notabil. Nu știu dacă este un avantaj prea mare pentru noi că meciul se va disputa la Câmpina dar când joci cu Păulești, o formație valoroasă, acest aspect contează mai puțin. Fiind un joc de Cupă eu cred că șansele sunt egale”

De partea cealaltă, oaspeții cu un lot echilibrat valoric au avut un parcurs de regularitate în acest sezon la finalul căruia vor ocupa poziția secundă a clasamentului. Deplasarea de la Câmpina nu va fi considerată nicidecum o excursie, principalul obiectiv reprezentând accederea în finală. ”Pentru noi ar fi al IV – lea an consecutiv să ajungem în finală. Două le-am câștigat, una am pierdut-o, cea cu Petrolul. Pot să spun că până acum am avut prestații notabile aducând pe terenul nostru grupări fotbalistice valoroase cum ar fi: C.S. Mioveni, Chindia Târgoviște sau F.C. Brașov. Acesta a fost și scopul meu ca odată câștigată o finală să aduc pentru iubitorii fotbalului din Păulești nume de formații din eșaloanele superioare. Una este să joci un meci de campionat cu Ceptura sau altă formație și cu totul altceva este să-ți măsori forțele cu echipe ca acelea pe care le-am enumerat mai devreme. Vom face tot posibilul să câștigăm și acest joc.” ne-a declarat înaintea acestei partide, Iulius Mărgărit (foto), “principalul” din Păulești. Așadar, această întâlnire are toate premisele unui adevărat spectacol fotbalistic, fiecare formație având șansa ei. În cealaltă semifinală, liderul la zi, C.S. Blejoi va întâlni ocupanta locului trei, echipa Petrolistul Boldești.