sâmbătă, 6 octombrie 2012

C.S. Băneşti – Astra II Ploieşti 3-0

Cu un moral ridicat, după “gura” de oxigen luată sub poalele Caraimanului, fotbaliştii din Băneşti au avut parte de un joc mai uşor, ţinând cont că formaţia ploieşteană mai mult a făcut figuraţie în acest început de sezon. Pentru gazde, a fost dacă vreţi un util antrenament cu public înaintea unei confruntări cu adevărat dificile, cea de marţi, împotriva “petroliştilor” din Boldeşti.
Încă din debut, băneştenii au făcut legea şi s-au instalat în jumătatea de teren adversă cu toate liniile. Primul gol a picat în minutul 16, atunci când Mugurel Negreanu cu un şut plasat din interiorul careului mare nu a lăsat nici o speranţă lui Nan. Aflaţi sub presiune, ploieştenii au cedat din nou în minutul 30, când nemarcat, din 6 metri, Budileanu a reluat cu singuranţă în plasa porţii adverse. Pe lângă multe faze de poartă care au scos în relief o serie de nesincronizări a atacanţilor băneşteni, actul secund a mai adus un gol în contul gazdelor. Autor acelaşi Mugurel Negreanu (`52) (foto), care a driblat tot ce i-a stat în cale şi a înscris ca la antrenament. Înaintea acestui joc, Mugurel a anticipat că va marca de două ori, lucru care s-a şi întâmplat de altfel, unul dintre goluri fiind dedicat vice preşedintelui Aurel Covrig, cel care mâine îşi va sărbători ziua de naştere. Per ansamblu a fost o victorie meritată a echipei lui Ion Burchi, care totuşi nu are motive prea mari de bucurie în condiţiile în care în meciul de marţi, contra “Boldeştinei”, nu-l va putea folosi pe Traian Albu, eliminat în minutul 70, iar folosirea lui Creţu, accidentat în acest joc, este incertă.
C.S. Băneşti: Veselu – Burchi (`80 Niţu), Albu, Cristache (cpt), Gorgan, Ursea, Budileanu, Botoşneanu (`46 Creţu, `53 Dârstaru), Filote, Dincă (`60 Iancu), M. Negreanu.
Antrenori: Ion Burchi şi Claudiu Andrei
Astra II: Nan – Nicolaescu (cpt), Pop, Dinicu, Radu, Sovrila, Tusluc, Bodea, Cazan, Nicorescu, Gheorghe
Antrenor: Vasile Cosarek
Arbitri: Crozolo Ovidiu - Oprescu Louis, Nuţu Robert
Observator: Puşcaş Marian


Declaraţii după meci:
Mihai Ungureanu (vice primar Băneşti):
“Consider că ne-am mişcat mai bine. Urmează restanţa de marţi, contra echipei Petrolistul Boldeşti în faţa căreia sperăm să luăm toate punctele puse în joc. Deasemenea, îmi doresc ca în continuare să avem o constanţă în jocuri şi bineînţeles să legăm cât mai multe victorii. Sunt mulţumit de prestaţia băieţilor, în ultimele trei etape, care au arătat mai multă motivaţie”.
Vasile Cosarek (antrenor Astra II):
“Un joc între două echipe diferite. Una cu mulţi jucători cu experienţă contra uneia care se află la polul opus, cel puţin la acest capitol. Deci noi am trimis în teren jucători de 14, 15 ani, nedăpăşind niciunul 20 de ani. Deci s-a văzut clar diferenţa de valoare. Ce m-a deranjat la echipa mea este faptul că deşi elevii mei sunt tineri, aceştia nici măcar nu aleargă. Marea majoritate dintre ei pur şi simplu nu fac faţă la nivelul acestei competiţii. Aşa se explică şi rezultatele noastre slabe obţinute până acum. Este nevoie de mai multă muncă, de mai multă disciplină”.