luni, 23 iulie 2012

Claudiu Andrei: “Să aibă încredere şi răbdare"

Alături de principalul Robert Opatchi, pe banca tehnică a formaţiei C.S. Băneşti va mai sta încă un antrenor, este vorba de “secundul” Claudiu Andrei. Fost jucător al formaţiilor Victoria Floreşti şi Metalul Filipeşti, acesta a avut parte de nişte complicaţii de ordin medical, situaţie care la 27 de ani i-a curmat cariera de fotbalist. Cum pasiunea a învins, bineînţeles şi cu sprijinul medicilor, el a revenit de această dată în calitate de antrenor. Timp de 8 ani, mai întâi la echipa din Floreşti şi apoi la cea din Băicoi a activat ca antrenor principal.
-Aşadar, iată că acum sunteţi pe banca tehnică a formaţiei din Băneşti. Cum s-a produs acest “transfer”?
-Vinovat este prietenul meu Aurel Covrig care m-a convins să fac acest pas.
-Faptul că acum aveţi calitatea de “secund” vă convine?
-În primul rând fac un pas înainte, fiind acum vorba de Liga A Prahova.
-Cum a decurs întâlnirea cu conducerea acestei grupări?
-Am avut o discuţie cu preşedintele echipei, domnul Vasile Leescu, în care s-a reafirmat dorinţa ca în primul an să formăm o echipă competitivă, să practicăm un fotbal plăcut ochiului. Se va pune accent pe jucători care să asigure o stabilitate în sensul că se vor face contracte pe o perioadă mai mare de timp.
-Ce înseamnă o colaborare cu Robert Opatchi?
-O să-l ajut cu tot ce am acumulat eu până acum. Consider că experienţa pe care o are Robert îmi va folosi. O să am multe de învăţat.
-Despre lot, cel puţin în faza în care se află acum, ce puteţi să ne spuneţi?
-Pe lângă vechea gardă avem şi jucători noi. Încercăm în această perioadă să lucrăm cât mai mult şi pe partea tehnică, fără să neglijăm factorul fizic. Dintre cei mai cunoscuţi aş aminti numele lui Iulian Budileanu, Adrian Burchi şi Ciprian Ursea. Va reveni şi portarul Lepadatu. Deasemenea, vom susţine mai multe amicale şi sper ca până la startul sezonului să găsim o formulă de joc cât mai competitivă.
-Evident, echipa are şi mulţi fani. Ce le transmiteţi acestora?
-Să aibă încredere şi răbdare. Nu se pot face minuni peste noapte. Să fie convinşi că fiecare jucător care va îmbrăca tricoul formaţiei noastre va intra pe gazon numai cu gândul la victorie.