sâmbătă, 14 ianuarie 2023

Sfârşit de vacanţă pentru A.F.C. Băneşti. Pancovici sună adunarea!

Încet, încet grupările din fotbalul mic prahovean se pun în mișcare chiar dacă până la debutul sezonului mai este ceva timp. Printre acestea se numără și A.F.C. Bănești - Urleta, care în stagiunile trecute s-a aflat în topul echipelor din Liga A Prahova. Din nefericire pentru suporterii acestei formații, sezonul de toamnă a însemnat un regres vizibil datorat în primul rând unui lot care a suferit multe modificări. Cu o nouă bancă tehnică avându-l ca ”principal” pe Florin Pancovici, secondat de Alin Dinu, jucătorii băneșteni au bifat la finele acestei săptămâni, pe baza proprie, primul antrenament din acest an. A fost o primă mișcare de reacomodare la efort care va continua și la următoarele ședințe de pregătire. La capitolul noutăți se poate remarca prezența lui Cristian Dumitrache, un atacant cu experiență care în sezonul trecut a evoluat sub culorile echipei Triumf Poiana Câmpina. Deasemenea, în pregătiri se mai află Teodor Stancu, un portar provenit de la juniorii formației F.C. Petrolul și Gabriel Toma, Alexandru Alanchilovici, Alexandru Cocoș, ultimii trei sosiți de la Atletic United Ploiești.    

Pe marginea lotului actual și programului de pregătire stabilit până la startul sezonului, antrenorul Florin Pancovici (foto) a făcut următoarele precizări: ”Față de sezonul trecut vom încerca să mai cooptăm câțiva jucători care să aducă un plus echipei. Lista rămâne în continuare deschisă și sper ca prin antrenamente și testele de verificare să găsesc o formulă de joc competitivă. Am observat dorința băieților de a porni la un nou drum, un drum în care disciplina și munca trebuie să primeze. Va fi o perioadă dificilă, presărată cu multe amicale”.

Legat de obiectivele echipei, președintele Ion Boncu (foto) a spus: ”În acest moment ne concentrăm asupra unui proces de reconstrucție la nivelul echipei. Ne dorim cât mai multe puncte în clasament. Deasemenea vom încerca să atragem cât mai multă lume la stadion pentru că sportul înseamnă în primul rând sănătate pentru orice comunitate. Atât Primăria cât și Consiliul Local va sprijini în continuare această echipă și bineînțeles tot ce înseamnă activități sportive la nivelul acestei comune”.  

Evident, pe parcursul acestei perioade de pregătire nu vor lipsi nici jocurile amicale, primul dintre acestea urmând a se disputa pe 21 ianuarie, împotriva echipei C.S.O. Băicoi.