duminică, 4 februarie 2018

Unii cu golurile, alții cu ratările

A.S. Muntenii Câmpina – C.S. Cornu 2 – 8 (2 – 3)    
În această perioadă amicalele curg pe bandă, pe “sinteticul” de la Petrol. Așa s-a întâmplat și duminică dimineața, când elevii lui Gabi Tismănaru au primit replica formației din Cornu. Dacă în urmă cu o săptămână aceștia s-au impus în fața A.F.C. – ului din Brebu cu scorul de 5-3, de această dată scenariul nu s-a mai repetat. Încă din debut au plătit tribut greșelilor și lipsei de experiență, portarul Popa reușind performanța să-și introducă balonul în propria poartă, în urma unei lovituri de colț. Fără câteva “piese grele”, Ion Burchi și Adrian Burchi lipsind motivat, sarcina oaspeților a fost una relativ ușoară. Superiori la capitolul posesie, cornenii au lovit din nou prin Preda (`11) și Copilu (`18). Treziți parcă la realitate, câmpinenii au reușit să reducă din diferență prin Duricu (foto) (`29 – penalty) și Necula (`42). Spre satisfacția puținilor spectatori prezenți la această partidă, după pauză aspectul jocului a avut altă față. Odată cu schimbările de distribuție în formația gazdă, practic s-a jucat cu garda deschisă, golurile și ratările neintârziind să apară. Dacă oaspeții au marcat prin Copilu, (`50, `75), Gavrilă (`52) și Băcioiu (`78,`90), campioni la capitolul ratări au fost pupilii președintelui Gery Dinică. De menționat faptul că în acest joc, C.S. Cornu a deplasat exact 11 fotbalisti, neavând nici o rezervă disponibilă. Această situație neobișnuită s-a datorat în primul rând lotului destul de “subțire” numeric cât și faptului că jucătorii, Ghica, Ștefan și Stancilă, toți trei din Titu, au avut probleme legate de transport. În plus, Valentin Sandu, a absentat din motive obiective.   Una peste alta a fost o partidă specifică acestei perioade în care jucătorii prezenți pe teren nu au făcut rabat de la efort. Pentru A.S. Muntenii, următorul amical se va consuma duminică, 11 februarie, ora 11.00 contra formației A.F.C. Bănești Urleta. De partea cealaltă, la finele săptămânii viitoare fotbaliștii din Cornu vor lua cap-compas stadionul “Flacăra” din Moreni unde vor întâlni pe A.S. Viitorul I.L. Caragiale, echipa ce activează în prima ligă a județului Dâmbovița.
A.S. Muntenii: Popa – Matache, Horja, Stanciu, Necula, Grigore, Mireanu, Bobeică, Bărbulescu, Ganea, Duricu.
Au mai jucat: Iacob, Mosor, Stoian, Aldea.
Antrenor: Gabi Tismănaru
C.S. Cornu: T. Ionescu – Dragomir, V. Burlacu, Oae, Preda, S. Burlacu, Prodan, Gavrilă, Copilu, Băcioiu, Gheorghe.
Antrenor: Costin Plavache
Declaraţii după meci:

Gabi Tismanaru (antrenor A.S. Muntenii): 
“ Un amical care pentru noi și-a atins scopul. Chiar dacă ne-am confruntat cu câteva absențe de marcă, Ion și Adrian Burchi, Pop, apreciez angajamentul elevilor mei. Sigur, nu comentez scorul, care în aceste amicale contează mai puțin dar este important că am întâlnit o echipă superioară nouă, această activând în Liga A Prahova. Continuăm șirul acestor partide de pregătire. Deci, după A.F.C. Brebu și C.S. Cornu va urma o altă întâlnire de “calibru”, de această dată în compania grupării A.F. C. Bănești – Urleta”

Costin Plăvache (antrenor C.S. Cornu): 
“Ce pot să spun? În opinia mea a fost un joc reușit din punct de vedere fizic. Din punct de vedere tactic a fost departe de ceea ce îmi doresc. Să nu uităm că din lotul de anul trecut au plecat opt jucători. Din punct de vedere numeric stăm destul de rău. Astăzi mi-au lipsit Ghica, Ștefan, Stăncilă, V. Sandu, Tone și Toader, ultimii doi având calitatea de juniori. Noi vom continua seria de amicale cu speranța că în scurt timp vom mai transfera jucători”
 - Galerie foto -










Costin Plăvache si Gabi Tismănaru, două figuri emblematice ale fotbalului câmpinean