sâmbătă, 3 februarie 2018

Să-i mulțumim lui Mara!

Sportul Câmpina – C.S.A. Steaua București 1 – 7 (0-3)

După un prim cantonament încheiat la Forban, elevii antrenorului Ion Ion însoțiți printre alții și de Marius Lăcătuș, au descins la Câmpina pe gazonul stadionului Rafinăria. De altfel, acesta din urmă în calitate de manager al clubului militar, a reprezentat un adevărat punct de atracție pentru privirile celor prezenți în tribune. Aflați în fața unui proiect în care se dorește ca adevărata “Stea” a României să strălucească din nou, lideri în Liga 4 București, fotbaliștii militari au ca obiectiv revenirea cât mai curând pe prima scenă fotbalistică a țării. Evident, scorul a interesat mai puțin, antrenorii celor două formații având posibilitatea să vadă la lucru în totalitate distribuțiile de care dispun la această oră. Sub aceste auspicii diferența de valoare și-a spus cuvântul însă jucătorii gazdă au încercat, atât cât au putut să ofere o replică cât mai bună. A surprins în mod plăcut atmosfera acestei partide, grație în primul rând galeriei oaspete care pe tot parcursul meciului a făcut spectacol. Se cuvine deasemenea remarcat efortul lui Mara (foto), organizatorul acestui joc, el fiind cel care în ultimii ani a încercat de unul singur cum se spune, să țină steagul sus într-un fotbal câmpinean aflat în colaps. Este trist, cum alte echipe mai titrate vin la Câmpina poate mai mult din milă, să ofere puțin fotbal unor spectatori care din când în când mai trec pe la stadion. După asemenea jocuri se poate trage o singură concluzie. Dacă mai există cu adevărat iubitori de fotbal în Câmpina, în mod sigur aceștia își merită soarta. Cât timp va mai trece oare până când vor mai apărea pe firmamentul fotbalului câmpinean nume ca: Dan Chițu, Virgil Guran …..? Are curaj cineva să răspundă la această întrebare? Revenind la partida de sâmbătă dimineața să notăm și numele marcatorilor. Pentru oaspeți au înscris Vâlcea (2), Mirea (2), Bâtfoi, Razdan și Ghiță. De partea cealaltă, golul de onoare a fost trecut în contul lui Ion Lucian.
Sportul: A. Negreanu – Rădulescu, Basma, Biro, Voicu, Jantea, Voinea, Spurcaciu, Crețu, C. Ovidiu, Nichifor.
Au mai jucat: Bucuroiu, Roșu, Dinică, Urdea, Sichim, Cismaru, Pantilie, C. Ciprian, I. Lucian
Antrenori: Philip Basma și Marius Palacianu.
C.S.A. Steaua: Kiss – Zamfirescu, Lolescu, Sitaru, Turbatu, Ghiță, Olaru, Peptenus, Razdan, Predescu, Bâtfoi.
Au mai evoluat: Voican, Iancu, Jitaru, Pădureț, Radu, Cuibari, Grigore, Zeciu, Vâlcea, Mirea, Curt, Pătranoiu.
Antrenor: Ion Ion
Declaraţii după meci:

Marius Lăcătuș (manager C.S.A. Steaua):
“Cantonamentul a decurs normal. Eu cred că toate acumulările care s-au făcut o să se vadă în meciurile pe care le avem de disputat. În mod sigur pentru noi a fost bine că am încheiat această primă pregătire montană cu un joc la Câmpina. Le mulțumim gazdelor pentru faptul că au fost de acord să disputăm acest amical. În continuare ne așteaptă o perioada grea. Eu cred că șansele la promovare sunt egale pentru toate echipele din seria noastră care vor ajunge în play-off. Diferențele nu vor fi foarte mari așa că oricând un meci poate face diferența.”
“Mara” Ciobotaru (președinte Sportul): 
“În primul rând sunt mulțumit în sufletul meu că am reușit să aduc puțină bucurie în rândul iubitorilor de fotbal câmpineni prin organizarea acestui meci. Într-adevăr, rețeta de public a fost peste așteptările mele, la fel și atmosfera creată. Despre jocul în sine este clar că noi nu puteam face față împotriva unei echipe care a făcut o pregătire ireproșabilă în cantonamentul de la Forban. Scorul a interesat mai puțin și pentru mine personal pot spune că a fost dacă vreți, o sărbătoare pentru municipiul nostru. Trec peste ce am reușit să fac eu în ultimii ani dar cineva poate să înțeleagă dacă vrea cu adevărat ceva în urma acestui meci, adică să tragă unele concluzii despre ce înseamnă sportul în viața unei comunități.”

- Galerie foto -