sâmbătă, 25 martie 2017

Un egal în faţa liderului

A.F.C. Brebu – Petrolul `52 Ploieşti 1-1 (0-0)  
Pe un stadion cosmetizat în ultima săptămână cu mari eforturi din partea organizatorilor, partida a atras peste 1000 de spectatori, înregistrându-se astfel o reţetă de public record şi implicit încasări pe măsură. Faţă în faţă s-au aflat două echipe cu obiective diferite, cu poziţii aproape diametral opuse în clasament, însă pe gazon aceste detalii au contat mai puţin. Practic, gazdele au dat o replică neaşteptat de bună, încercând şi reuşind să ţină jocul cât mai departe de poarta lui Stănulescu care alături de Zaibert (foto) a dirijat foarte bine compartimentul defensiv. După o primă repriză albă, săracă în faze de poartă, “lupii” au îndreptat toate forţele spre poarta adversă, Claudiu Tudor irosind o bună oportunitate de a înscrie, şutul său trecând puţin pe lângă poartă. Contrar aşteptărilor, minutul 52, a şocat galeria petrolistă, sosită la Brebu în număr destul de mare. Aceasta a fost redusă la tăcere de golul lui Rada, care a prelungit cu capul o minge centrată perfect de micuţul Vali Bunea. Evident, odată cu acest gol, tensiunea a crescut şi în minutul 65, atât Daniel Chiriţă cât şi Bogdan Dumitru au văzut “roşu” în faţa ochilor, pentru o altercaţie însoţită de îmbrânceli. Cu ochii mai mult pe ceas, gazdele au încercat să conserve rezultatul dar egalarea a survenit în minutul 81, în urma unei pătrunderi pe flancul drept a lui Stănescu, încheiată cu un şut la colţul lung. În linii mari, cam aceasta a fost istoria unui meci în care Petrolul a făcut o figură palidă iar elevii antrenorului Robert Săvulescu au obţinut un rezultat de egalitate, mare cât o victorie.
A.F.C. Brebu: Stănulescu (cpt)  – Marcu, Burlacu, Zaibert, Ciubotaru, Fl. Pancovici, Budileanu, Rada, Plumb, V. Bunea, B. Dumitru. Au mai jucat: Hromei, Gherleanu, Drăgan, Oprica
Antrenor: Robert Săvulescu.
Petrolul Ploieşti: Marinică – Olaru, Prunescu, D. Chiriţă, Velisar, Vl. Butufei, I. Dumitrescu, Cl. Tudor (cpt), Catană, Dr. Gheorghe, Vintilă. Au mai fost folosiţi: N. Popescu, Păun, R. Alecsandru, Stănescu.
Antrenor: Octavian Grigore.
Arbitri; Alin Gheorghe (Ploieşti) – Valentin Ionel Dumitru (Gherghiţa) şi Alexandru Chivu (Ploieşti)
Observator AJF: Ionuţ Borcan (Ploieşti)

Declaraţii după meci:

Robert Săvulescu (antrenor A.F.C. Brebu):
“Sincer nu mă aşteptam la acest rezultat. Am întâlnit cea mai bună echipă din serie, cu jucători care fac zilnic antrenamente, faţă de noi care jucăm când ne întâlnim. Elevii mei au jucat cu multă dăruire şi ţin să le mulţumesc pentru acest lucru. Aşadar am obţinut un punct mare şi privim cu încredere la următoarele jocuri”



Cătălin Tănase (preşedinte A.F.C. Brebu):
“Nu mă aşteptam la reacţia pozitivă a fotbaliştilor noştri care merită felicitări. În opinia mea este un rezultat just la capătul unui joc cu un arbitraj bun. Din păcate sunt foarte supărat pentru ce s-a întâmplat la finalul meciului. Clubul nostru a primit o amendă de 3000 lei din partea Jandarmeriei, pentru o petardă aruncată în teren. Nu consider normal acest lucru, deoarece noi am angajat o firmă de pază care iată, nu şi-a făcut datoria. Rămâne de văzut cum voi soluţiona această problemă pentru că nu îmi convine ca toate încasările să le dăm pentru această amendă”

Galerie foto