vineri, 31 august 2012

Unirea Câmpina – Fortuna Brazi 0 – 2

Stadion: “Rafinăria” Câmpina
Spectatori: 500 
După o pauză de patru ani, Câmpina a revenit în lumea bună a fotbalului românesc graţie fotbaliştilor de la Unirea, aceştia aflându-se din acest sezon pe linia de start a Ligii a III-a naţionale. După mai multe amânări, dictate de Federaţia Română de Fotbal, momentul mult aşteptat al debutului s-a produs în această după amiază, pe teren propriu, în compania unui adversar care încă de la început şi-a declarat intenţia de a lupta pentru promovare.
În aceste condiţii, pentru elevii antrenorului Florin Stăncioiu, meciul a avut o încărcătură psihică specială, chiar dacă lângă ei s-au aflat mulţi iubitori de fotbal câmpineni veniţi să-i încurajeze. Încă de la primul fluier, pe gazon cei care au făcut legea au fost oaspeţii, Elek (foto) şi Borbely fiind în permanenţă două vârfuri împinse care au creat panică în rândurile defensivei câmpinene. De altfel, aceasta, în formula standard din campionatul trecut, a fost aproape de nerecunoscut. Pe ambele benzi se poate spune că atacanţii din Brazi au defilat nestingheriţi, minutele 10 şi 23 însemnând tot atâtea goluri în poarta lui Anghelache. Astfel, primul gol a fost opera lui Elek, acesta fructificând o centrare de pe partea stângă, pentru ca tot el să înscrie spectaculos cu capul, în urma unei centrări de pe banda dreapta. Chiar dacă Filip a fost înlocuit, asediul Fortunei a continuat şi acelaşi Elek (`42) şi Munteanu (`45) puteau mări diferenţa. După pauză, parcă resemnaţi, câmpinenii au avut aceaşi prestaţie modestă, fotbaliştii oaspeţi dovedindu-şi superioritatea la toate capitolele. În linii mari cam aceasta a fost istoria unui meci în care elevii lui Florin Stăncioiu au arătat că sunt prea mici, în faţa unei astfel de formaţii, superioară din toate punctele de vedere. Sigur, chiar dacă au început cu stângul, jucătorii Unirii trebuie să uite cât mai repede acest meci şi să se gândească la următorul, cel programat peste o săptămână pe terenul formaţiei F.C.M. Târgovişte.
UNIREA: Anghelache – A. Stoica, B. Şandru, Neagu (cpt), Filip (`24 Dobrescu), John, Lungu (`55 Lamba), I. Dumitru, Cernea, Bica (`75 Nichifor), Băcioiu (`55 Neacşu)
Antrenori: Florin Stăncioiu, Costin Plăvache şi Marius Palacianu
FORTUNA: Cosmin – Gh. Cătălin, Bilia, Tegzeg, Coinac, Munteanu (`80 V. Cătălin), Borbely (cpt) (`85 Floruţ), Minciună, Năstase (`57 Vişan), Elek (`70 Danci), Marin
Antrenor: Dan Dobai
Arbitrii: Marian Pană (Bucureşţi) – Liviu Burlacu (Slobozia), Ionuţ Dimache (Slobozia)
Observatori: Ion Coman (Târgovişte) şi Hacic Garabet (Constanţa)
Declaraţii:
Ion “Coco” Cojocaru (director tehnic Unirea):
“Ne nemulţumeşte jocul nostru, poate mai mult decât rezultatul. Noi am optat pentru apărarea care în campionatul trecut a jucat în această alcătuire. Este vorba de calitatea jucătorilor oaspeţi şi aţi văzut ce viteză au avut şi cum ne-au depăşit la acest capitol. Acum rămâne să vedem ce va urma în jocurile viitoare, atunci când vom întâlni adversare pe calibrul nostru şi atunci vom ştii pe unde ne aflăm. Luni ne vom întâlni din nou, vom face şi o analiză. Să vedem, ce s-a întâmplat, unde am greşit”.

Grigore Sichitiu (manager Fortuna Brazi):
“Ne bucurăm că am început bine, trei puncte sunt importante. În a doua repriză mi-a plăcut echipa din Câmpina. Sperăm ca fiecare formaţie să-şi atingă obiectivul fixat”