duminică, 14 aprilie 2013

A.F.C. Brebu – Progresul Drăgăneşti 2-0

O gură de oxigen

Cu sabia lui Damocles deasupra capului, elevii antrenorului Robert Săvulescu au abordat acest joc la sacrificiu, după o serie de eşecuri care i-au apropiat îngrijorător de mult, de zona minată a clasamentului. Încă din debut, gazdele au împins jocul spre poarta adversă, evoluând de multe ori cu linia de fundaşi la centrul terenului. Ca de fiecare dată, ratările au fost prezente, Savu şi de două ori Voinea, fiind foarte aproape de a înscrie. După pauză, ca un făcut, aşa cum s-a mai întâmplat şi cu alte ocazii, oaspeţii puteau da lovitura, însă bara laterală a fost “prietena” lui Spânu, cel care prin evoluţia sa l-a făcut uitat pe Stănulescu, care din motive personale a absentat la acest meci. Treziţi la realitate, brebenii au revenit în atac şi în minutul 55, bine lansat de Toader, Voinea (foto) a reuşit să spargă gheaţa, marcând cu un şut pe jos, de la 9 metri. Descătuşaţi, 10 minute mai târziu, Ciubotaru a ieşit la rampă, fructificând o centrare “marca” Nichifor, cu un şut puternic expediat dintr-o poziţie lateral stânga. Şi pentru ca jocul să aibă “sare şi piper”, “centralul” şi-a făcut simţită prezenţa, apelând la buzunarul cu cartonaşe. Mai întâi, destul de uşor, Toader a fost trimis la cabine, urmat  fiind de un jucător din formaţia oaspete. Mai mult, la aceştia doi s-a alăturat şi Vintilă. Aşadar, trei puncte mari pentru A.F.C. –ul brebean, care prin acest succes dă semnale că îşi poate reveni după ce în mai multe etape s-a aflat în moarte clinică. A.F.C. Brebu a început cu: Spânu – Durbac, Drăgan, Savu (cpt), Marcu – Ciubotaru, Toader, Vintilă, Nichifor – Sora, Voinea. Au mai fost folosiţi I. Lucian şi Niţă.

Declaraţii după meci:

Robert Săvulescu (antrenor A.F.C. Brebu):
“În sfârşit, am reuşit o victorie mai mult decât meritată. Băieţii s-au mobilizat exemplar şi au cucerit trei puncte mari. Aveam nevoie ca de aer, de acest succes care sunt convins că ne va mobiliza şi mai mult. Remarc pofta de gol a lui Voinea, un jucător care din păcate, serviciul fiind de vină, nu poate fi prezent la toate meciurile noastre. Urmează un joc la fel de greu în etapa următoare, mai ales că nu putem conta pe Toader şi Vintilă, ambii cu cartonaşe roşii la activ”.

Cătălin Tănase (preşedinte A.F.C. Brebu):
“După toată tensiunea existentă în ultima perioadă la echipă, jucătorii noştri s-au descătuşat şi au arătat o mobilizare fantastică. Au demonstrat zic eu, adevărata faţă a echipei. Remarc faptul că atacanţii şi-au făcut datoria după o perioadă de secetă, ce părea că nu se mai termină. Îi felicit pe toţi jucătorii noştri şi sper că de acum încolo lucrurile vor intra pe un făgaş normal”.