luni, 16 iulie 2012

O seară de neuitat pe OZN-ul ploieştean

Atmosferă de show pe noul stadion „Ilie Oană” duminică seara, atunci când aproximativ 10000 de ploieşteni au ţinut să fie prezenţi alături de idolii lor. Încă de la ora 17.30, tribunele OZN-ului au început să fie luate cu asalt şi primul moment când acestea s-au dezmorţit l-a constituit apariţia pe gazon a fostelor glorii petroliste dar şi a formaţiei adverse alcătuită din foşti jucători care au activat în perioada anilor `80. A fost o reîntâlnire nostalgică, care a trezit pentru acei spectatori mai în vârstă o serie de amintiri plăcute. Au fost nume mari pe gazon care şi acum, dar mai ales atunci, au încântat privirile întregii asistenţe. Avândul la centru pe Constantin Miclea, pe gazon s-au aflat faţă în faţă următoarele distribuţii:
Petrolul `82: Haralambie – Cojocaru, Stanciu, Butufei, Toma, N. Lazar, Pancu, Cosarek, O. Grigore, Toporan, Călin.
Rezerve: Jipa, Crângaşu, Ioniţă, Baroian, I. Ştefănescu
Antrenor: Mircea Dridea
Valea Prahovei `82: Savin – Gătej, V. Marina, D. Marina, Plăvache, Floştoiu, Vişan, Brânză, Dorobet, Stăncioiu, Sersea
Rezerve: Aldea, Totpal, Clinci, Berbec, Moja, Toc, Rotaru, Rădulescu, Manole, N. Stefănescu
Antrenor: Gheorghe Dumitraşcu
La final, tabela de marcaj a consemnat un clasic rezultat de egalitate, 2-2, golurile fiind semnate de: I. Ştefănescu şi Călin, respectiv, Stăncioiu şi Manole.

După acest meci al amintirilor, a urmat momentul mult aşteptat al serii şi anume, prezentarea „noii” echipe petroliste. Într-un show de zile mari, se cuvine felicitări organizatorilor, rând pe rând, fiecare jucător petrolist a avut parte de o prezentare în stil NBA. Ultimul act al acestui regal fotbalistic l-a constituit meciul pe care trupa lui Mircea Rednic l-a susţinut împotriva fotbaliştilor de la A.E.K. Atena. Din păcate, oaspeţii au venit cu o echipă de tineret dar şi aşa meciul a fost unul care a plăcut ochiului. De fapt a fost un joc într-o singură direcţie, “lupii” aflându-se permanent în jumătatea adversă. Fireşte, nu au lipsit ocaziile de gol şi poate neşansa sau lipsa de concentrare a făcut ca scorul să nu fie unul astronomic. Primele şuturi periculoase au aparţinut lui Boudjemaa şi Younes dar în minutul 18 stadionul a sărit pentru prima oară în aer. Grozav a pătruns pe banda stângă, a pasat la Mustivar care din 8 metri a îndeplinit o simplă formalitate. După o transversală a lui Younes, a venit minutul 24, atunci când bine lansat, Grozav a făcut o cursă frontală, a driblat şi portarul, mărind astfel diferenţa. Finalul primei reprize l-a scos în prim plan pe Cristea, un jucător tehnic, care deja a intrat în inimile fanilor ploieşteni. Sub acelaşi scenariu, actul secund a debutat cu golul lui Cristescu (`52) urmat de o altă bijuterie purtând marca Gicu Grozav. Aşadar un 4-0 sec, şi multe speranţe pentru noua stagiune fotbalistică în care petroliştii vor debuta sâmbătă, ora 19,00, pe teren propriu, în compania formaţiei Ceahlăul Piatra Neamţ.
F.C. Petrolul: Bornescu (`33 Hamutovschi), (`61 Povilas), (`86 Oprea) – Achim (`46 Alcenat), Galamaz (`62 Neag), Szukala, Guilherme, Boudjemoa (`46 Cojocnean), Mustivar, Marinescu (`46 Hoban), Cristea (`64 Roman), Younes (`46 Opriţa), Grozav;
Antrenor: Mircea Rednic;
A.E.K. Atena: Maschonas (`66 Papourtzis) – Tsoukalas (`59 Robs), Kalamiotis, Tsoupros (`46 Matentzidis), Tsevas (`66 T. Bastanis) – Letros, Moustakis (`66 Apostolopoulos), Garougallias, Naupliotis – Kourelas (`36 Kezos), Nikoltsis.
Antrenor: Manolis Papadopoulos
Arbitri: Adrian Ilyeş – Valentin Dumitru şi Ciprian Geambazu